Interpol nastavlja potragu za djevojčicama

Odbjegle učenice Samra Kešinović i Sabina Selimović ipak se udale za islamske teroriste!

Hronika02.07.14, 14:59h

Odbjegle učenice Samra Kešinović i Sabina Selimović ipak se udale za islamske teroriste!
Samra Kešinović (16) i Sabina Selimović (15) locirane su u blizini turske granice. Njihovi muževi, radikalni islamski borci, dozvoljavaju im da se kratko čuju s porodicom svaka tri mjeseca.

 


Učenice Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), Bosanke koje su prije tri mjeseca pobjegle iz Beča, gdje su živjele, u Siriju da bi se borile na strani islamista, u međuvremenu su se udale i žive u blizini turske granice.

 

U medijima su se pojavile informacije da su se djevojčice koje su 10. aprila pobjegle iz svojih domova udale za dvojicu radikalnih islamističkih boraca. Od svojih muževa su dobile dozvolu da se svaka tri mjeseca jave sa prepaid mobilnog telefona na kratko svojim porodicama, ali ne smiju da daju previše informacija.

 

Krajem aprila Samra se javila svojoj sestri sa mobilnog telefona sa turskim brojem i tada je turska tajna služba uspjela da uhvati signal ali je mobilni telefon odmah isključen.

 

Interpol je nastavio potragu za odbeglim Bečlijkama, a porodice i dalje ne žele da vjeruju da su njihova djeca postala radikalni islamisti.
 

(Kurir-info.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook