VIDEO/ VELIČANSTVENI DUEL NA MARACANI

Argentina bolja od BiH, ali Zmajevi odigrali herojsku utakmicu: Historijski pogodak Ibiševića!

Sport16.06.14, 02:00h

Argentina bolja od BiH, ali Zmajevi odigrali herojsku utakmicu: Historijski pogodak Ibiševića!
Debi Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu, večeras na Maracani, protiv velike Argentine, završio je porazom Zmajeva, ali odličnom i više nego časnom igrom bh. reprezentativaca

Kakav peh već u trećoj minuti utakmice! Centaršut Messija, lopta se nes(p)retno odbija o nogu Seada Kolašinca i završava u našem golu! Begović je bio nemoćan!


Šok i nevjerica na samom početku okršaja sa Argentinom, ono što nikako nije smjelo da se dogodi. No naši nogometaši nastavili su utakmicu kao da se ništa nije desilo, otvoreno, hrabro i izuzetno sigurno.


Iako je statistika pokazivala da je lopta tokom prvog poluvremena više bila u posjedu Argentinaca, šanse su nedvojbeno bile na strani Zmajeva.


U 13. minuti sjajna prilika za Izeta Hajrovića koji se našao sam pred golom Argentine, ali lopta je bila prebrza... U 33' minuti Džeko ulijeće u 16-sterac, šutira, ali preko gola... U 41' minuti, nakon odlično izvedenog kornera, Lulić strahovito šutira ka golu, ali golman Argentine brani udarac...


Ovo su samo neke od najvećih prilika koje su imali reprezentativci BiH u prvom poluvremenu, dok su Argentinci, osim 'poklonjenog' gola s početka utakmice, bili tek blijeda senka onoga što se očekivalo. Zmajevi su igrali odlično i bili više nego ravnopravan protivnik u prvih 45. minuta, no nisu mogli do izjednačenja.


A onda je počelo drugo poluvrijeme... U prvim minutama dvije šanse za Hajrovića, u 50. iz slobodnog udarca, ali lopta završava u rukama golmana, a onda u 54. novi strahovit udarac ka golu, no golman Argentine dobro je postavljen.  


Hladan tuš slijedi u 65. minuti susreta, Messi se probija do šesnaesterca, šutira, lopta se odbija od stative i završava iza leđa Begovića - 2:0 za Argentinu. 

 

U 81' minuti odlična akcija Zmajeva i nova šansa za pogodak, udarac Pjanića, ali opet ništa!  A onda 85. minuta, lopta dolazi do Vedada Ibiševića. šut kroz noge i golman Argentine konačno je savladan! Argentina - BiH 2:1! 

 

Velika Argentina nije poražena, ali, pošteno govoreći, da nije bilo nesretnog autogola iz treće minute, Zmajevi su ove noći mogli izvući makar remi, ako ne i više... Bila je to herojska utakmica naših reprezentativaca i historijski pogodak Vedada Ibiševića! 

 

Zato se u narednim utakmicama i te kako imamo čemu nadati... Bravo Zmajevi!

 

 

n

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook