FOTO/ ZAVIRITE U NOVOOTVORENI SALON 'SINKRO' U HRASNICI

Bh. namještaj osvaja tržišta Srbije, Njemačke, Turske, Francuske, Belgije i još 25 zemalja svijeta...

Arhiva26.11.13, 14:20h

Domaća kompanija za proizvodnju namještaja 'Sinkro' dokaz je da se i u vremenu sveopšte krize može dobro i sigurno poslovati, te osvajati regionalna, evropska i svjetska tržišta... U sumornoj i teškoj bh. zbilji, ovo je jedna od rijetkih i dragocjenih pozitivinih priča. Pročitajte zašto!

Najnoviji modeli iz salona namještaja 'Sinkro'Bh. kompanija za prodaju i proizvodnju namještaja Sinkro d.o.o. osnovana je 1997. godine, no za kratko vrijeme u svojoj branši postala je lider na domaćem tržištu. U ovoj kompaniji danas sa ponosom ističu da imaju vlastitu proizvodnju namještaja u kojoj je zaposleno preko stotinu radnika, među kojim i dvadesetak mladih visokoobrazovanih stručnjaka koji, za bh. prilike, zarađuju vrlo pristojne plate. I ono što je najbitnije - plate koje ne kasne niti jedan jedini dan!

Respekt na inostranom tržištu

- Svi su radnici prijavljeni, doprinosi im se izmiruju na vrijeme, a državi plaćamo poreze. Namještaj koji proizvodimo u fabrici od 20.000 m2 se većinom izvozi u 25 zemalja Evrope i svijeta, tako da se namještaj proizveden u našoj fabrici kupuje i u Parizu, Beču, Kopenhagenu kao i u dalekoj Estoniji i Libiji. Već tri godine izlažemo na osam evropskih sajmova - u Njemačkoj, Turskoj, Francuskoj, Belgiji..., kažu u kompaniji Sinkro.

Najnoviji modeli iz salona namještaja 'Sinkro'
Najnoviji modeli iz salona namještaja 'Sinkro'

Na prošlogodišnjem sajmu namještaja u Beogradu ovaj bh. brend ocijenjen je kao jedan od najboljih štandova ikada, a renomirani beogradski sajam nisu propustili ni ove godine, kada su rasprodali gotovo sve izložene modele.

- Proizvodnjom i prodajom kvalitetne robe radimo na podizanju ugleda BiH u inozemstvu. Na stranim sajmovima se ponašamo kao naša reprezentacija u fudbalu, izgaramo i ostavljamo srce na terenu, što nam je već donijelo ozbiljan respekt i prepoznatljivost na evropskom tržištu namještaja. Uprkos svim problemima, Sinkro je jedan od dokaza da se može uspješno poslovati i u našoj zemlji, ali se mora uložiti maksimalan trud i napor. Zato bismo svi trebali raditi više. Naravno, mi znamo da je situacija jako loša, kriza je ozbiljna i zahvalni smo za svaki novi posao koji sklopimo i realizujemo, naglašava direktor kompanije Sinkro Omar Kuštrić.

Kako posluje Sinkro?

Sinkrov kreativno-dizajnerski tim ima zadatak da svakih sedam dana razvija nove modele koje timovi iz prodaje ocjenjuju shodno potrebama tržišta, a nakon toga se odlučuje da li će se određeni model proizvoditi ili ne.

Dizajneri se vode zahtjevima i trendovima na tržištu, kao i činjenicom da je među kupcima sve veći broj mlade populacije, te se prilagođavaju i ukusima urbane publike. Primjer takvih modela je klasična fotelja na koju se stavlja mebl sa printom pop art elemenata ili evropskih metropola, te se taj komad namještaja kasnije idealno uklapa u modernim stanovima. Takve modele u Sinkru nazivaju "kultur shock".

- Svi se žale na državu, ali država ne može sve, mnogo toga je u vlastitom trudu i zalaganju. Ipak, država ne treba da nam odmaže i svaka pomoć nam je dobrodošla, najprije kao podrška prilikom izlaganja na sajmovima, jer su to velike cifre, a i veliki trošak za kompanije koje su tek u razvoju. Osim toga, važnu ulogu igra i smanjenje doprinosa na plate, što smo i predložili kao član Udruženje proizvođača namještaja. To bi najprije motivisalo da se zaposle novi radnici, a i smanji rad na crno, koji je itekako prisutan kod malih firmi širom zemlje, poručuje na kraju direktor Sinkra, uz poziv građanima da posjete novotvoreni salon u Hrasnici (Put Famosa br. 88) i uvjere se sami u raskošnu ponudu domaćeg namještaja.

A u našoj fotogaleriji pogledajte dio modela koji vas očekuju u salonu namještaja Sinkro...   

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook