NAKON INCIDENTA U SKUPŠTINI KS, IZ SDA OŠTRE RIJEČI

Nije ovo prvi put da se Konakovićevi kadrovi ponašaju primitivno... Tražimo da se Mekić izvini i podnese ostavku!

Front22.10.21, 20:08h

Nije ovo prvi put da se Konakovićevi kadrovi ponašaju primitivno... Tražimo da se Mekić izvini i podnese ostavku!
Njegov ostanak u politici i skupštini Kantona Sarajevo će biti potvrda da u NIP-u smatraju legitimnim koristiti najprimitivnije šovinističke urede, psovke i fizičke nasrtaje kao sredstvo političkog i društvenog djelovanja - poručuju iz SDA

 

 


KO SDA Sarajevo najoštrije osuđuje primitivno ponašanje, uvrede i psovke zastupnika Naroda i Pravde u Skupštini Kantona Sarajevo Amela Mekića izrečene zastupniku SDA Harisu Zahiragiću. Osuđujemo i uvrede njegovog predsjednika Elmedina Konakovića, koje su prethodile ovom incidentu, a koji je zvanice i građane koji su na Kovačima odali počast predsjedniku Aliji Izetbegoviću na godišnjicu njegove smrti nazvao kriminalcima - navodi se u saopštenju SDA.   


Zabrinjava što ovo nije prvi put da se zastupnici Naroda i Pravde primitivno ponašaju prema drugim zastupnicima i političkim protivnicima jer je javnost nedavno svjedočila šovinističkim uvredama predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića prema zastupnici Jasmini Biščević Tokić. Nažalost, već godinama smo svjedoci potpunog urušavanja digniteta Skupštine Kantona Sarajevo, kao i opšte političke komunikacije u Sarajevu te uvođenja neprimjerenih uličnih manira u institucije vlasti u čemu prednjače kadrovi Naroda i Pravde.


Tražimo od Amela Mekića da se javno izvini kolegi Harisu Zahiragiću i da zbog svog sramnog gesta i psovki podnese ostavku na mjesto zastupnika. U protivnom, njegov ostanak u politici i skupštini Kantona Sarajevo će biti potvrda da u NIP-u smatraju legitimnim koristiti najprimitivnije šovinističke urede, psovke i fizičke nasrtaje kao sredstvo političkog i društvenog djelovanja - poručuju iz SDA.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 88

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još