NAKON PRESUDE U KORIST AVDE AVDIĆA, SDA TRAŽI

Konakoviću, plati 60.000 KM Skenderiji i Zetri ili bar vrati tv plazme i namještaj koje si u kasnim noćnim satima odnio!

Front03.06.20, 14:52h

Konakoviću, plati 60.000 KM Skenderiji i Zetri ili bar vrati tv plazme i namještaj koje si u kasnim noćnim satima odnio!
Kantonalni odbor SDA - Sarajevo u svom saopštenju za javnost p(r)oziva lidera Naroda i Pravde da "vrati načinjenu štetu"

 

Pažnju javnosti danas je izazvala informacija da je Općinski sud u Sarajevu donio 28. aprila ove godine presudu (65 0 P 679133 P) kojom je  odbijena kao neosnovana tužba Elmedina Konakovića, lidera Naroda i Pravde protiv internet portala "Žurnal" i novinara Avde Avdića, a zbog objavljenog teksta od 6.novembra 2017. godine pod nazivom: OMAKLO MU SU OPET: "Premijer Konaković dužan Zetri i Skenderiji 60.000 KM".

 
Konaković je u tužbi radi naknade štete zbog, kako je smatrao klevete, tražio isplatu 1.500 KM, zbog pretrpljene duševne boli, povrede ugleda i časti, ali je Općinsku sud tužbu odbio kao neosnovanu.

 

Tim povodom oglasio se Kantonalni odbor SDA - Sarajevo saopštenjem za javnost, u kome se p(r)oziva lider Naroda i Pravde da "vrati načinjenu štetu": 


Nakon što je Općinski sud u Sarajevu odbio tužbeni zahtjev Konakovića protiv Avde Avdića kao neosnovan, to jeste nakon što je Sud utvrdio da Avdo Avdić nije počinio klevetu kada je pisao o tome kako je Konakovićeva firma  - tačnije kafić u kojoj je bila i kladionica, ostala dužna Skenderiji i Zetri 60.000 KM, pozivamo Konakovića da konačno javnim preduzećima ZOI i Skenderija, koje je svojom devetogodišnjom političkom vladavinom u Kantonu Sarajevo svakako doveo na rub poslovanja, uplati novac koji je ostao lično dužan ili da barem vrati inventar (TV plazme, namještaj) koji je u kasnim noćnim satima iznosio iz zakupljenih prostorija kako nad njima ne bi bilo izvršeno spomenuto potraživanje - navodi se u saopštenju SDA.

 

presuda-konakovic

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 60

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još