POLITIČKI SKANDAL TRESE BIH/ KONAČNI OBRAČUN

Od vrha do dna - cijela hijerarhija SDA ogrezla u malverzacijama: KO SDP podnosi prijave Tužilaštvu i CIK-u!

Front29.02.20, 11:51h

Od vrha do dna - cijela hijerarhija SDA ogrezla u malverzacijama: KO SDP podnosi prijave Tužilaštvu i CIK-u!
Posebno su šokantne sada već očite indicije korištenja obavještajnih službi sistema u svrhu podržavanja paraobavještajnih iko antidemokratskih aktivnosti SDA, na šta je SDP BiH već odavno ukazivao - ističe se u saopštenju

 

 

Kantonalna organizacija SDP BiH Sarajevo ovim putem obavještava javnost da ćemo podnijeti prijave Tužilaštvu Kantona Sarajevo i Centralnoj izbornoj komisiji BiH, a u vezi sa iznesenim kompromitirajućim i inkriminirajućim podacima iz snimka razgovora dužnosnika SDA.


Od pravosudnih organa očekujemo hitnu reakciju povodom iznesenih podataka koji nedvosmisleno ukazuju na korumpiranje, podmićivanje i širu zloupotrebu institucija sistema za ostvarenje privatnih političkih ciljeva vodećih ljudi SDA.


CIK-u ćemo se obratiti zahtjevom da se trajno zabrani kandidovanje i obnašanje javnih funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti svim pojedincima posredno i neposredno uključenim u malverzacije, manipulacije i kupovinu glasova gradskih vijećnika prilikom izbora aktuelnog gradonačelnika Sarajeva.


Također, KO SDP BiH će CIK BiH pozvati na strogo sankcionisanje SDA kao političkog subjekta, s obzirom da je iz objavljenog snimka jasno da se radi o sistemskim zloupotrebama i malverzacijama u koju je uključena cjelokupna politička hijerarhija SDA, od vrha do dna. Posebno su šokantne sada već očite indicije korištenja obavještajnih službi sistema u svrhu podržavanja paraobavještajnih iko antidemokratskih aktivnosti SDA, na šta je SDP BiH već odavno ukazivao.


Imajući u vidu brojne afere i slučajeve podrivanja države i zloupotrebe njenih institucija, smatramo da je sada posljednji trenutak da se legalni državni aparat konačno obračuna sa svim unutrašnjim parasistemima koji ugrožavaju i podrivaju ustavni i demokratski poredak Bosne i Hercegovine - navodi se u saopštenju KO SDP BiH.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još