ŽIVOTNA PRIČA NADI HASANDEDIĆ

Kćerka legendarnog Mostarca: Ko je Hercegovka koja se u Australiji udaje za 43 godine starijeg milionera?

Nedjeljni magazin29.03.17, 16:45h

Kćerka legendarnog Mostarca: Ko je Hercegovka koja se u Australiji udaje za 43 godine starijeg milionera?
Priču o Nadi Hasandedić, čije je pravo ime Nadina, donosi portal Coostyle.ba, koji saznaje da je riječ o kćerki legendarnog Mostarca Mugdima Hasandedića Mugde, koji je još davne 1957. otišao u Australiju

 

Priča o jednom od najraskošnijih vjenčanja koje će se ove godine dogoditi u Australiji odjeknula je i Bosni i Hercegovini. Razlog tome je podatak da će milioner Neville Chricton (71) oženiti svoju 34 godine mlađu djevojku Nadi Hasandedić, porijeklom iz BiH.


I dok se o mladoženji zna da se obogatio prodajom luksuznih automobila, te da je glavni uvoznik i distributer Ferrarija za Australiju, čije se bogatstvo procjenjuje na 400 miliona dolara, što ga svrstava među najbogatije ljude u toj zemlji, a nevjesti se ne zna gotovo ništa.

 

nadi-hasandedic


Priču o Nadi Hasandedić, čije je pravo ime Nadina, donosi portal Coostyle.ba, koji saznaje da je riječ o kćerki legendarnog Mostarca Mugdima Hasandedića Mugde, koji je još davne 1957. otišao u Australiju.


Tamo je pokrenuo uspješan biznis i vrlo brzo stekao veliko bogatstvo koje je godinama dijelio sa svojim sugrađanima. O njemu Mostarci danas imaju samo riječi hvale, a o njegovim djelima još uvijek se priča u gradu na Neretvi.


Nekoliko detalja o njegovoj kćerki Nadi Hasandedić za Coostyle.ba ispričao je njen komšija iz ulice Bore Radana, koja se nalazi nedaleko od parka Alekse Šantića:


– Na početku ću otkriti da je njeno pravo ime Nadina. Koliko se sjećam, porodica Hasandedić se u Mostar vratila nakon rata, gdje su srušili staru porodičnu kuću i napravili mnogo veću u kojoj i danas živi Senada Hasandedić, supruga rahmetli Mugdima Hasandedića Mugde koji je umro mjesec nakon što je napravio novi dom za svoju porodicu. Pored Nadi, sa Senadom je imao kćerke Jasminu i Sanju, a koliko znam prije Senade imao je još jedan brak u kojem je dobio dva sina. S njima su u dobrim odnosima i Nadi i njene sestre. U Mostaru je prošle godine bio i australski milioner Nevill Crighton koji je bio oduševljen ljepotama grada na Neretvi. Tada je zakupio VIP ložu da bi sa Nadi i prijateljima mogao uživati u skokovima sa Starog mosta. Nedavno su uručene i pozivnice rodbini za vjenčanje, a Senada je jučer otišla u Australiju da pomogne kćerci oko organizacije velike proslave, ispričao je ovaj Mostarac, koji je želio ostati anoniman..


Više saznajte OVDJE.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook