ZVIJEZDA DISCOVERYJA I KOD NAS

Bear Grylls dolazi snimati emisiju u BiH!

Arhiva27.10.10, 12:15h

Serija o preživljavanju u opasnim situacijama sa legendarnim Bearom Gryllsom "Man vs. Wild", koja se emituje na Discovery Channelu, trebala bi upriličiti dvije epizode u februaru naredne godine u Bosni i Hercegovini. Ekspertni vodiči će im biti članovi Kluba ekstremnih sportova Scorpio iz Zenice

Bear Grylls

Edin Durmo, prvi čovjek zeničkih škorpija, potvrdio nam je da su s njima kontaktirali iz TV kuće Discovery, jedne od najgledanijih na planeti (praćena u 170 zemalja diljem svijeta, s prevodima na 33 jezika), te da postoji dogovor o organizaciji boravka ekipe za snimanje serije o preživljavanju u divljini.
Ekstremne situacije

- Njihov program preživljavanja sa legendarnim Bearom Gryllsom zna svako dijete. Na neki način trebao bi da bude zajednički projekat kluba Scorpio i Discoverya u februaru iduće godine. Njihova ideja je da snime dvije emisije iz serije preživljavanja u BiH. Jedna će biti klasična, čovjek u divljini, preživljavanje, a druga naučnog karaktera gdje će imati više formu istraživanja, proučavanja i praćenja organizma Beara Gryllsa u ekstremnim situacijama. Njihova ideja je da to sve se snimi u 12-14 dana. Oni žele da im budemo ekspertni vodiči i da im organizujemo kompletan, kako logistički, tako tehnički i vodički sadržaj, ističe Durmo, uz objašnjenje da se dosta toga uradilo u posljednjih pola godine, koliko inače traje prepiska sa ljudima iz Discoverya koji su vrhunski profesionalci i žele da sve dovedu na nivo.

Edward Michael Grylls, poznat pod imenom Bear Grylls, 36-godišnji je engleski televizijski autor, pisac i avanturista. Za njega kažu da je gospodar džungle 21. vijeka, koji savlada aligatora golim rukama, priprema svjež obrok od živih zmija i buba, bori se sa velikim šumskim požarom, ali i sa ledenim vodopadima na Arktiku, te pokazuje da se može preživjeti u divljini, u najekstremnijim situacijama.

(Oslobođenje/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook