CIFRE OD KOJIH SE VRTI U GLAVI

Nikad nećete pogoditi ko su najplaćeniji sportisti svijeta...

Arhiva16.04.14, 13:25h

Prosječni godišnji ugovor igrača u Manchester Cityju iznosi 5.337 milijuna funti čime su Cityjevi igrači plaćeniji od drugoplasiranih New York Yankeesa koji godišnje prosječno zarađuju 5.286 milijuna funti
najbolje plaćeni sportisti svijeta
Zamjenik premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vlasnik Cityja Mansour bin Zayed Al Nahyan

Prema posljednjem istraživanju visine ugovora i plaća u profesionalnom sportu, nogometaši Manchester Cityja u prosjeku su najplaćeniji u svijetu sporta, a slijede ih New York Yankeesi.

Posljednje istraživanje koje su proveli Sportingintelligence i ESPN o visini plaća u profesionalnom sportu pokazalo je kako su najplaćeniji igrači Manchester Cityja.

Prema tom istraživanju prosječni godišnji ugovor igrača u Manchester Cityju iznosi 5.337 milijuna funti čime su Cityjevi igrači plaćeniji od drugoplasiranih New York Yankeesa koji godišnje prosječno zarađuju 5.286 milijuna funti.

Dokaz kako MLB igrači imaju odlične ugovore je i plasman bejzbolaša LA Dodgersa na treću poziciju s 5.119 milijuna funti u prosjeku godišnje. Iako su Dodgersi ne tako davno bili u financijskim problemima, još uvijek drže vrlo visoku poziciju po visini ugovora.

Odmah iza ove trojke smjestili su se španjolski velikani Real Madrid i Barcelona, a od NBA momčadi najbolje plaćaju Brooklyn Netsi čiji vlasnik Mihail Prohorov zbog toga mora platiti dodatnih više od 40 milijuna funti poreza.

najbolje plaćeni sportisti svijeta


(Net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook