FOTO/ UOČI BH. PREMIJERE FILMA 'BODY COMPLETE'

Njemačko-turska zvijezda Asli Bayram doputovala u Sarajevo

Arhiva05.12.12, 19:01h

Njemačko-turska filmska zvijezda Asli Bayram danas popodne doputovala je u Sarajevo, uoči sutrašnje premijere austrijsko-bosanskog filma 'Body Complete' u kome tumači glavnu ulogu

Asli Bayram doputovala u Sarajevo

Ovaj kontraverzni film o apsurdnom miru u kome danas žive građani Bosne i Hercegovine pred bh. publikom premijerno će biti predstavljen sutra veče, u multuplexu Cinema City, sa početkom u 19 sati, a već narednog dana premijeru će imati i pred hrvatskom publikom u Muzeju suvremene umjetnosti, u okviru manifestacije 'Pet dana Sarajeva u Zagrebu'.

Na sarajevskoj premijeri pred publikom će se predstavi kompletna ekipa filma, uključujući reditelja Lukasa Sturma, producente Roberta Hofferera i Jasmina Durakovića, autora muzike Branu Jakubovića, glumce Asli Bayram, Senada Bašića, Adnana Haskovića, Adija Hrustemovića, Sadžidu Šetić, Amela Bečića, Muharema Osmića, Mirsada Tuku... Također, planirano je da premijeri u Sarajevu prisustvuju i članice Udruženja 'Žene Srebrenice' koje su učestovale u snimanju ovoga filma.

Po dolasku u Sarajevo, popularna glumica susrela se sa izvršnim producentom Jasminom Durakovićem, dok će joj se večeras pridružiti i producent filma Robert Hofferer, kao i scenarista i reditelj Lukas Sturm. 

Prije sarajevske premijere ova filmska priča izazvala je podijeljena mišljenja festivalske filmske javnosti diljem svijeta, a bilo je u i burnih reakcija na prikazivanje bosanske postratne zbilje.

Asli Bayram doputovala u Sarajevo

Uz austrijskog producenta Roberta Hofferera i filmsku kuću Artdeluxe iz Beča, produceti filma su Neuland film i tv stanica Puls 4, dok  je DEPO iz Sarajeva radio izvršnu produkciju filma.

'Body Complete' najavljuje se uz slogan “Istina o miru u Bosni”, a DEPO PORTAL donosi prve najavne prizore iz ovoga filma koji je tokom prošle godine sniman u Sarajevu i njegovoj okolici. 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook