VIDEO/ OKUPIO GLUMAČKU EKIPU IZ CIJELE REGIJE

Film Srđana Dragojevića 'Atomski zdesna' od 24. aprila u Meeting Pointu

Arhiva21.04.14, 16:05h

Tri godine nakon izuzetno uspješne komedije 'Parada' koja je potukla sve rekorde gledanosti u Srbiji i zemljama okruženja, Dragojević je ponovno okupio izuzetnu glumačku ekipu iz cijele regije među kojima su Srđan Todorović, Branko Đurić, Tanja Ribič, Nataša Janjić, Uroš Đurić, Bojan Navojec, Mira Banjac, Goran Navojec, Isidora Simijonović i drugi

Atomski zdesnaFilm 'Atomski zdesna', reditelja i scenariste Srđana Dragojevića, tragikomedija koja govori o razornim posljedicama divljeg kapitalizma na živote običnih ljudi, od četvrtka 24. aprila stiže na repertoar Kina Meeting Point.

Tri godine nakon izuzetno uspješne komedije 'Parada' koja je potukla sve rekorde gledanosti u Srbiji i zemljama okruženja, Dragojević je ponovno okupio izuzetnu glumačku ekipu iz cijele regije među kojima su Srđan Todorović, Branko Đurić, Tanja Ribič, Nataša Janjić, Uroš Đurić, Bojan Navojec, Mira Banjac, Goran Navojec, Isidora Simijonović i dr. 

U filmu Atomski zdesna Beograđanin Mladen (Srđan Todorović) najuspješniji je prodavač time sharing apartmana u čitavoj regiji, šarmantan i bez skrupula koji uz pomoć nepovoljnih aranžmana želi zaraditi na „naivcima“ iz cijele regije. Njegov šef Slovenac, Metod (Brane Šturbej) dodjeljuje mu najteže klijente, bivšeg ratnog veterana iz Bosne Omera (Branko Đurić) i njegovu ženu Maju (Nataša Janjić), a sve ne bi li mu se osvetio za tajnu vezu koju Mladen ima s njegovom ženom Sonjom (Tanja Ribić). Na popisu potencijalnih kupaca koji su došli samo zbog besplatnog ljetovanja, a ne i prave kupnje, pridružuju se bračni par iz Niša (Miša Samolov i Hristina Popović), hrvatski branitelj i njegova djevojka (Goran Navojec i Isidora Simijonović), štedljivi sin i rastrošna majka (Zoran Cvijanović i Mira Banjac) te gastarbajteri (Mladen Nelević i Dubravka Vukotić)...



“Ovo je film koji će vas nasmijati ako vam je poslije dvije decenije ostalo želje za smijehom, ali i rastužiti, ako vam je ostalo volje da razmišljate o vlastitim životima”, kaže reditelj i scenarista filma, Srđan Dragojević. Naslov filma „atomski zdesna“ datira iz pješadijske obuke u vojsci bivše JNA. U slučaju potencijalnog rata nuklearnim naoružanjem zapovijed “Atomski zdesna“ navodila je da se, kad počnu padati bombe, regruti bace na suprotnu stranu kako bi preživjeli udar. “Kapitalizam smo dočekali na nogama, niko se nije nigdje bacio i svi su poginuli“, pojasnio je naslov filma Dragojević.

Srđan Dragojević, čije filmove karakterizira ciničan mizantropski svjetonazor i ironija, široj publici poznat je po filmovima 'Rane', 'Lepa sela lepo gore', 'Mi nismo anđeli' te 'Sveti Georgije ubija Aždahu'.

Film 'Atomski zdesna' prikazivaće se u terminu od 18.15.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook