NASTAVLJA SE RAT INDIRE KUČUK-SORGUČ I DRAGANA MARINKOVIĆA

Bolje bi vam bilo da otkažete predstavu 'Ja, mahalac' u Beču!

Arhiva18.04.14, 11:35h

U vezi sa današnjim nastupom Dragana Marinkovića s predstavom "Ja Mahalac" u restoranu Sarajevo u Beču organizatori se obavještavaju da eventualna izvedba predstave za sobom vuče kršenja intelektualnih i autorskih prava i u zemlji porijekla Bosni i Hercegovini, i u R. Austriji domaćinu izvedbe navedene predstave

Dragan Marinković Maca i Indira Kučuk-SorgučU vezi sa današnjim nastupom Dragana Marinkovića s predstavom "Ja Mahalac" u restoranu Sarajevo u Beču organizatori se obavještavaju da eventualna izvedba predstave za sobom vuče kršenja intelektualnih i autorskih prava i u zemlji porijekla Bosni i Hercegovini, i u R. Austriji domaćinu izvedbe navedene predstave.

- S tim u vezi, u Vašem vlastitom interesu i interesu Vašeg imidža savjetujemo da navedenu predstavu otkažete. Predstava je autorsko vlasništvo autorice Indire Kučuk Sorguč, a kršenje istih smatra se krivičnim djelom. Kako saznajemo, protiv gospodina Marinkovića već je pokrenut krivični postupak zbog kršenja autorskih prava u vezi sa pomenutom predstavom a načela rada organizacije u okviru koje lično djelujem i vlastito uvjerenje mi nalažu da i u ovom konkretnom slučaju poduzmem dalje mjere u slučaju sutrašnje izvedbe, odnosno da podnesem prijavu nadležnim institucijama zemlje domaćina. Ovim obavještenjem smatram da ste upoznati sa situacijom prilikama i poslijedicama te se prema važećim zakonima zemlje domaćina smatrate saučesnikom ukoliko se predstava održi. Uvjerena sam da ćete u ovom smislu djelovati u cilju vlastitog interesa i imidža Vašeg objekta. S poštovanjem - ispred neformalne grupe podrške građanima BiH/PlanBiH, sa sjedištem u Beču, Amra Memić.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook