PODIJELI NA:

21.03.18, 12:56h

CTV odabrao uzbudljivu triler dramu za vas: Muzička kutija

 

 

Režija: Costa-Gavras

Uloge: Jessica Lange, Armin Mueller-Stahl, Frederic Forrest, Donald Moffat, Lukas Haas

Scenario: Joe Eszterhas

Žanr: triler, drama

 

Redatelj Costa-Gavras donosi nam film Muzička kutija (Music Box), triler dramu iz 1989 godine, koji je nagrađen na Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu 1990. Glavnu ulogu u filmu igra sjajna Jessica Lange (Ann Talbot), nominovana je za Oskara  za najbolju žensku glavnu ulogu, ali i za Zlatni Globus za najbolje odigranu žensku ulogu. Radi se o filmu koji postavlja mnogo pitanja i o današanjem poimanju pravde i kazne za one koji su činili ratne zločine, te relativnosti koja nastaje nakon izvjesnog vremena. 

 

 

Sadržaj: Ann Talbot (Jessica Lange) uspješna je advokatica koja odluči na sudu braniti svoga oca Mikea (Armin Mueller-Stahl) optuženog za ratne zločine. Mike Laszlo je nakon rata pobjegao iz Mađarske pod izgovorom da će ga komunisti nepravedno osuditi iako je bio nebitan administrativac u policiji. Optužbe su međutim sasvim drugačije, Laszlo nije bio običan policajac, već u posebnim policijskim postrojbama, a lično se isticao u mučenjima i likvidacijama. Ann Talbot pravničkim smicalicama uspješno parira svjedocima koji su doputovali iz Mađarske, ali polako počinje uviđati kako je njezin otac bio neko sasvim drugačiji od onoga što ona o njemu zna... 

 

 

Višestruko nagrađivani film "Muzička kutija" Vi imate priliku pogledati večeras (21.03.) u 22:10 samo na Cinema TV!

 

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!