PODIJELI NA:

06.03.18, 11:40h

Dino Šoše predstavlja svoj prvi album 'Anhedonija': Od Šantića do Zostera, svi znaju kako istovremeno biti i veseo i depresivan

Dino Šoše se po prvi put predstavlja bh. publici albumom "Anhedonija" koji sadrži 14 pjesama dobrog starog popa. Nema dileme da ćete zavoljeti ove pjesme na prvo slušanje. Prepoznat ćete južnjačko poštovanja tuge, kao najtrajnijeg osjećanja.


Njegove pjesme su pročišćeni i profinjeni pop, melanholija koja biva izvor čistog veselja, za svako doba dana, u volji da ostanemo nasamo sa sobom. Odmah se zavole te pjesme koje su malo tužne, nimalo patetične i mnogo gorde.


- Nekim je potreban psiholog kako bi im on otkrio zašto su nešto rekli ili učinili. Meni je bila potrebna pjesma, kako bih to isto razumio. Album „Anhedonija“ je dijelom autobiografski, na njemu bi, da sam ga igrom slučaja izdao prije dvadesetak godina, bile tek dvije, tri pjesme. Život treba da se desi, da bi se imalo o čemu pjevati, kazao je Dino.


Šoše je rođen u Mostaru, ali se tokom tokom rata preselio i danas živi u Beču. Fizička odvojenost od govornog podneblja i jezika na kojem stvara ne predstavlja mu problem. Kaže - „klikom miša“ se mjeri udaljenost.


Album "Anhedonija" sadrži 14 pjesama, a Dino je autor i muzike i teksta. Pjesmu „Pola“ prati spot i vječna tema - šta kad ljubav nestane?


Autor spota je agencija „KREATIVLUK“.


- Čovjek sam sa juga, otud i ta durska melanholija u mojim pjesmama. Mi smo blizu mora, ali višak sunca i kamena čini nas melanholičnim. Od Šantića do Zostera, svi znaju kako istovremeno biti i veseo i depresivan, kaže Dino.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!