PODIJELI NA:

11.12.17, 11:44h

Nova pjesma Elvira Bandića Bande 'Pored tebe'... Poslušajte!

Jedan od najpoznatijih soul muzičara u BIH, Elvir Bandić, predstavlja novu autorsku pjesmu „Pored tebe“ koja će se naći na njegovom novom albumu „Presedan“.  


Pjesma za čije se stihove, muziku i aranžman u potpunosti pobrinuo sam autor snimljena je u muzičkom studiju „Tempo“. Osim u studijskoj, pjesma je snimljena i u live verziji te je za nju snimljen i video spot u režiji Munever Salihovića. Muzika, tekst i aranžman: Elvir Bandić


- Sama kategorija 'live u studiju' nastaje kao spoj žive izvedbe i profesionalnog studijskog rada koji su uvijek zastupljeni u različitim muzičkim krugovima, a to u mojoj ekipi srećom nije slučaj. Podjednako smo zastupljeni na oba polja. S obzirom na prednosti koje su tu, nije bilo teško odlučiti kojim produkcijskim putem krenuti, objasnio je Elvir.
 

Bubnjeve na pjesmi je odsvirao Anes Beglerbegović, bass Edwin Hadžić, klavir Damir Bečić, a gitaru Dino Šukalo.
 

- Neko provede cijeli život u potrazi za dijelom sebe kako bi se upotpunili. Glavnom protagonisti ove priče je to više nego jasno. Ne samo da mu nečija blizina donosi specifičan mir, nego je čak zaslužna i za nestajanje nekih, ne tako dobrih karakternih osobina. Vrijeme provedeno u iščekivanju je irealno, ne kraju je zaključio Elvir.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!