PODIJELI NA:

02.04.17, 14:07h

Željina bakljada oduševila region i rasplakala Sarajevo

Izvještaj hrvatskog portala Index.hr o jučeranjem spektaklu na Grbavici:

 

"Prodati 500 desetogodišnjih ulaznica po 1000 KM. Nemoguće. Nikada ne bih vjerovao onome tko to zamisli, ali tada sam mudro šutio, možda sanjari i uspiju. A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu', tako kaže jedan navijač Željezničara, kluba koji je jučer dobio novu tribinu na stadionu Grbavica.

 

Stadion najvećeg bosanskohercegovačkog kluba u ratu je spaljen do temelja, a nakon 20 godina nova uprava kluba odlučila je uz pomoć navijača napraviti novu istočnu tribinu.

 

U dvije akcije, prvoj za stolice i drugoj za izgradnju tribine preko desetogodišnjih ulaznica, navijači su prikupili skoro milijun KM, odnosno oko četiri milijuna kuna. Dovoljno da nikne nova tribina, bez pomoći vlasti.

 

 Novu istočnu tribinu Grbavice otvorio je Ivica Osim, najveća klupska legenda i gospodar Željine porodice, kako ga nazivaju navijači. Okršaj sa Slobodom (4:2) gledalo je oko 15 hilajda gledalaca, što je nevjerovatna posjeta za bosanskohercegovačke uslove i Premierligu u kojoj je Željezničar najtrofejnija momčad.

 

 A bakljada s iste utakmice obišla je svijet. Naime, na tri tribine zapaljeno je nekoliko stotina baklji (i niti jedna nije završila na travnjaku), a veći dio navijača na Grbavici nije mogao zadržati suze u tim trenucima, svjestan koliki su uspjeh napravili. Grbavica je svetinja, ne samo navijačima Želje, već i cijelom gradu jer je u ratu bila pod okupacijom, pa u Sarajevu na ovo gledaju kao na uspjeh grada.

 

 I ovo je tek početak. Klub i navijači još jučer okrenuli su se izgradnji južne tribine, navijačke tribine za Manijake.

 

Index.hr/DEPO Portal

 

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!