PODIJELI NA:

30.03.17, 10:41h

Krojač sa makazama: Meni su porodica Skaka prve komšije

 

Predstava za koju su sve karte u Sarajevu uvijek raspordate kreće na svoju BH turneju u Gračanici, Bihaću, Cazinu i Bosanskoj Krupi. Pogledajte urnebesni video trailer koji najavljuje početak turneje po gradovima BiH.

 

Hit predstava po tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Jasmina Durakovića tokom mjeseca aprila, osim redovnih igranja na reportoaru sarajevskog pozorišta SARTR, kreće na svoju veliku turneju po BiH gradovima: Gračanica, Bihać, Cazin i Bosanska krupa.

 

„Savršeni kroj“ je komedija o gorkim tranzacijskim iskustvima ljudi na Balkanu. Dešava se uoči Nove godine kada beskrupulozni biznismen Marko Milun (Sead Pandur) dođe do krojača Svetislava Šnajdera (Admir Glamočak) kako bi zakrpio pantalone koje su mu "pukle" na ulici.


 
Naizgled banalan susret pretvara su buran odnos između njih dvojice, a čemu je razlog jedna žena. Ali, tu je priča o propasti i gorkim ljudskim sudbinama, ili kako je to Glamočak ranije pojasnio "Savršeni kroj je tužna priča, sa tužnim ljudima i stvarima na koje reagiramo smijehom, jer smo se inače kao narod naučili braniti smijehom". Iznad svega "Savršeni kroj" je zapravo predstava razotkrivanja, i govori o muškim slabostima naspram žene koja im se dopada. Ukratko, predstava koju treba vidjeti svaka žena, i ne samo ona.


Glavne uloge igraju Admir Glamočak i Sejo Pandur. U autorskom timu predstave su Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Stevanović (kostim). Predstava je koprodukcija SARTR-a i UG "Scena", dok je izvršni producent predstave Amira Kudumović, viši asistent na odsjeku Produkcije ASU Sarajevo.


Pogledajte i urnebesni video trailer koji najavljuje BH turneju ove predstave.

(DEPO/ak)


DEPO
KOMENTARI