PODIJELI NA:

22.03.17, 09:44h

Da li ste gledali urnebesni "Savršeni kroj"?

 

U pitanju je komedija o gorkim tranzacijskim iskustvima ljudi na Balkanu. Dešava se uoči Nove godine kada beskrupulozni biznismen Marko Milun (Sead Pandur) dođe do krojača Svetislava Šnajdera (Admir Glamočak) kako bi zakrpio pantalone koje su mu "pukle" na ulici.

 

Naizgled banalan susret pretvara su buran odnos između njih dvojice, a čemu je razlog jedna žena. Ali, tu je priča o propasti i gorkim ljudskim sudbinama, ili kako je to Glamočak ranije pojasnio "Savršeni kroj je tužna priča, sa tužnim ljudima i stvarima na koje reagiramo smijehom, jer smo se inače kao narod naučili braniti smijehom". Iznad svega "Savršeni kroj" je zapravo predstava razotkrivanja, i govori o muškim slabostima naspram žene koja im se dopada. Ukratko, predstava koju treba vidjeti svaka žena, i ne samo ona.

 

Ova predstava po tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Jasmina Durakovića imala svoju premijeru u sarajevskom SARTR-u u februaru ove godine i odmah je osvojila simpatije publike o čemu svjedoče unaprijed rasporodane karte za reprizna igranja. Na sceni SARTR-a ponovo je 24. marta ove godine, a uskoro će usljediti i turneja po BiH gradovima.

 

U autorskom timu predstave su Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Stevanović (kostim). Predstava je koprodukcija SARTR-a i UG "Scena", dok je izvršni producent predstave Amira Kudumović, viši asistent na odsjeku Produkcije ASU Sarajevo.



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!