PODIJELI NA:

15.12.16, 15:55h

Priča o 'Zabranjenom pušenju' i raspadu jedne zemlje

Povijest jugoslavenskog rock benda Zabranjeno pušenje ispričana od strane prva tri člana: Seje Sexona, Neleta Karajlića i Zenita Đozića.


Priča ujedno oslikava događaje u Jugoslaviji u posljednjih 30 godina.


Vrlo uspješni festivalski život, sjajni dokumentarni film "Zabranjeno pušenje u Sarajevu" o jednom vremenu, muzici, pokretu i ljudima koji stoje iza njega započeo je specijalnom projekcijom na Sarajevo Film Festivalu ove godine, a od tada je prikazan sa nepodjeljenim hvalospjevima kritike i uz ovacije publike i na programu festivala u Tuzli i Mostaru.

 
Regionalna distributerska kompanija Con film je prepoznala kvalitet i važnost kino distribucije filma koji je od takvog značaja za prikaz jednog od najvažnijih multimedijalnih pokreta i rock bandova bivše Jugoslavije i koji svojom pričom sigurno može doseći sve generacije gledatelja, pa će se ovo sjajno ostvarenje na početku svoje regionalne kino distribucije od 22. decembra naći na redovnom repertoaru sarajevskog multiplexa Cinema City te naknadno obići sve kino dvorane u BiH, a nakon toga i zemalja regiona.

 

(DEPO PORTAL/ad)



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!