Dobrodošli u Orient Express from Depo Zona on Vimeo.

PODIJELI NA:

16.11.16, 11:23h

VICE: Briljantni bosanski humor stiže "Orient Expressom!

 

Gledajući seriju "Dobrodošli u Orient Express", nije vam jasno kako brzo sve to u njoj prođe. Karakteri su izvaredni i ne znate na koji da više obratite pažnju i koji je vaš favorit. Krenimo od početka. Serija se vrti oko zaposlenih (Mirvad Kurić, Emir Hadžihafzbegović, Andrea Aković, Staša Dukić, Nedim Malkočević) u sarajevskom hotelu "Orient Express", koji pokušavaju spasiti od dugova koje napravio gazda (Ivo Gregurević), i to preko rođaka (Saša Petrović) koji se upravo vratio, nakon blistave karijere, iz Hoolwooda.  Međutim, on uopće nije uspješni igrač iz Mekke filma, ali blefira do kraja, predstavljajući se kao veliki producent koji će u hotel donijeti gomilu novaca i dovesti velika imena poput Leonarda DiCaprija.

 


Brljantna komična je scena kada rođak prevarant Nick, pretvarajući se da telefonski komunicira sa Tarantinom, govori malo engleski, malo bosanski, dok drugi u sceni to uopće ne shvataju da poznati reditelj teško da razumije taj jezik. Utiske mami i lijepa Ornela (Bojana Gregorić), bogata udovica koja je gost hotela i koja pada na jednog od zaposlenih. Serija ima nešto serija tipa Seferli (TV format u Grčkoj), ali sa puno boljim humorom. U epizodama nema muzike, osim u prelazima iz scene u scenu gdje samo jedna tema daje snažni balkanski štih čitavoj seriji. Dakle, htjeli, ne htjeli, vi se morate fokusirarati na duhovite dijaloge između protagonista serije.

 

Gledaj o pokretu!

 

LINK NA ORGINALNI TEKST:  http://www.vice.com/gr/read/tesseris-cult-valkanikes-seires

 

Seriju možete gledati i premium You Tube kanalu:

 

 DEPOZONAPREMIUM



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!