PODIJELI NA:

30.08.16, 12:39h

Film dana CTV BiH : The Doors

 

The Doors je američki biografski film iz 1991. godine o kultnom bendu iz 1960ih i 70ih godina koji naglašava život pjevača grupe Jima Morrisona. Film je režirao Oliver Stone a glavne uloge igraju Val Kilmer kao Jim Morrison i Meg Ryan kao Pamela Courson, Kyle McLachlan (Ray Manzarek), Frank Whaley (Robby Krieger), Kevin Fillon (John Densmore) i Kathleen Quinlan (Patricia Kennealy).

 

Jim Morrison (Val Kilmer) izrastao je početkom 60ih u mladog, umjetnički nadarenog, intelektualca koji studira filmsku umjetnost i piše poeziju. Uskoro, nezadovoljan okruženjem na fakultetu jer nije osjetio razumijevanje za njegove ekscentrične ideje, Jim napušta studij da bi se u potpunosti posvetio poeziji i eksperimentisanju s drogama. Upoznaje Pamelu (Meg Ryan) koja je očarana njegovim tekstovima i karizmom koju nosi te sa njom započinje ljubavnu vezu. Njegov fakultetski kolega Ray Manzarek (Kyle McLachlan) isto tako biva oduševljen Jimom pa ga nagovara da osnuju rock grupu. Slijedi uspon grupe „The Doors“ a popularnost hrani egocentričnu narav pjevača koji sve češće ulazi u sukob s ljudima iz njegovog okruženja.

 

Kultni film „The Doors“, biografska drama o životu Jima Morrisona večeras (30.08.) u 20:15 samo na CTV BiH!

 

Program CTV BIH možete pratiti na Telemachovoj digitalnoj platformi, Logosoft IPTV platformi Super TV, BH Telecomovoj platformi Moja TV te nizu drugih kablovskih i digitalnih platformi u BIH. Od svojih operatera tražite pristup programu CTV BiH.

 

Više o našem TV programu saznajte na Facebook stranici Cinema TV.



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!