PODIJELI NA:

24.08.16, 12:40h

Film dana na CTV BiH - Jednostavan plan

Film dana CTV BiH: Jednostavan plan / A Simple Plan večeras u 20:15!

 

A Simple Plan (1998) je izvrsna triler drama, dva puta nominovana za Oscara: Oscar za najbolje odigranu sporednu ulogu koju igra Billy Bob Thornton i za Oscara za najbolju adaptaciju djela nominovan je autor i redatelj Scott B. Smith na dodjeli 1999. godine. U kategoriji najbolje muške sporedne uloge Billy B. Thornton  nominovan je i za Zlatni globus. Film je osvojio četrnaest nagrada na brojnim festivalima, a neki od njih su Los Angeles Film Critics Association Awards, Las Vegas Film Critics Society Awards, National Board of Review, USA.

 

U glavnim ulogama pojavljuju se Bill Paxton kao Hank, Briget Fonda kao Sarah,  Billy B. Thornton kao Jacob, Brent Briscoe kao Lou, Gary Cole kao Baxter.

 

Hank (B. Paxton) živi savršen život u malom američkom gradu. Živi sa svojom ženom (B. Fonda), ima solidnu platu i veseli se rođenju svoga prvog djeteta uz sjajne prijatelje. Jednoga dana, zajedno sa svojim mentalno zaostalim bratom Jacobom (Billy B. Thornton) i najboljim prijateljem Louom (B. Briscoe) u šumi pronalazi mali avion zatrpan snijegom, mrtvog pilota, ali i vreću punu novca. Njegov život će se uskoro potpuno promijeniti...

 

Program CTV BIH možete pratiti na Telemachovoj digitalnoj platformi, Logosoft IPTV platformi Super TV, BH Telecomovoj platformi Moja TV te nizu drugih kablovskih i digitalnih platformi u BIH. Od svojih operatera tražite pristup programu Cinema TV BiH.

 

Više o našem TV programu saznajte na Facebook stranici Cinema TV.



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!