PODIJELI NA:

16.06.16, 12:32h

"Best off: DEPO Trailer" večeras na CTV-iju

Za gledaoce kanala Cinema TV BIH, večeras smo pripremili specijalno izdanje TV magazina „DEPO Trailer“, u kojem ćete imati priliku pogledati kompilaciju najuspješnijih i najgledanijih TV priloge iz ove sezone.


U večerašnjem izdanju „Best off: DEPO Trailer“ ne propustite intervju sa Slobodanom Svrzom, legendarnim programskim urednikom na TV SA, koji sa nama priča o starim, dobrim produkcijskim vremenima u Bosni i Hercegovini, ali i u nekadašnjoj zajedničkoj državi, Jugoslaviji.

Emitirat ćemo i fragmente nove predstave poznatog bh.glumca Harisa Burine, koja nosi naziv „Tako je govorio Lepi“,a koji su premijerno emitirani upravo u našem TV magazinu.

Tu je i TV intervju sa Dinom Sarijom, mladim sarajevskim glumcem, koji igra lik Žuge u dugometražnom filmu „Balada o Pišonji i Žugi“, čija je realizacija u toku, a snima se u režiji Jasmina Durakovića i Seje Seksona.  

Donosimo priču sa snimanja spota Bože Vreće, muzičara, čiji je umjetnički izražaj potpuno specifičan za naše prostore. Pogledajte kako je proteklo snimanje video spota za pjesmu „Sine“ i saznajte nešto više o ovom mladom bosanskohercegovačkom umjetniku.  

Ovog proljeća direktor sarajevskog Kamernog teatra, poznati glumac Emir Hadžihafizbegović organizirao je obilježavanje 80.godišnjice rođenja Šabana Bajramovića, najpoznatijeg interpretatora romske muzike na našim prostorima. Centralni događaj je bio premijera dokumentarnog filmska o Šabanu, te koncert orkestra Crne mambe, ali i stručni okrugli sto o stvaralaštvu ovog velikana romske muzike na Balkanu. Naša ekipa je medijski popratila ovaj nesvakidašnji kulturni događaj, a najzanimljivije trenutke donosimo u TV magazinu.

U večerašnjem, devetom izdanju DEPO Trailera, pogledajte i TV intervju sa Kristinom Ljevak, urednicom časopisa "Urban", sa kojom diskutujemo na temu trenutne situacije na kulturnoj i umjetničkoj sceni u Sarajevu.

U zemlji u kojoj političari svojom demagoškom pričom već 20 godina ne dozvoljavaju naperdak, svaki primjer koji dokazuje da naša ekonomija ipak ide naprijed, zlata je vrijedan. Upravo jedan takav primjer donosimo iz Gračanice, bh.grada u kojem, iz godine u godinu, grupa privatnih poduzetnika organizira uspješni privredni sajam Grapos. Pogledajte TV priču sa lica mjesta!

U intervjuu sa uspješnom bosanskohercegovačkom filmskom producenticom i višom asistenticom na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Amirom Kudumović saznajte nešto više o produkciji, problemima sa kojima se nose filmski producenti, te trenutnom stanju bh.kinematografije.

Za taksiste se obično kaže da su „oči i uši“ jednoga grada. Oni znaju ono što je njihovim sugrađanima nepoznato. Da li upravo taksisti mogu biti ključna karika, bez koje  odbrana jednog grada ne bi bila moguća? Donosimo ekskluzivnu priču o dokumentarnom filmu, u kojem su prikazani hrabri taksisti koji su branili Sarajevo tijekom agresije na BiH.


Novo izdanje „Best off: DEPO Trailer“ ne propustite večeras u 20:10 sati na kanalu Cinema TV BIH, koji možete gledati na Telemachovoj kablovskoj platformi, kao i IPTV platformama Moja TV i Super TV. Partner projekta je DEPO, te priloge iz ovoga TV magazina, nakon televizijskog emitiranja, možete gledati i u rubrici DEPO TV unutar istoimenog portala. Emisiju vodi Aida Begović, a montažer je Fadil Komarica.


(DEPO PORTAL/mm)

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!