PODIJELI NA:

27.05.16, 13:56h

DEPO Trailer - Festival "JA BIH"

U Sarajevu se iduće sedmice održava festival "Ja BIH". Riječ je o kultutnoj manifestaciji Dani Zagreba u Sarajevu. U razgovoru za naš magazin, Ismet Efendić, predsjednik Udruge za promicanje kulture i umjetnosti, govori o značaju ovog festivala. 


Festival "Ja BIH" održava se već sedmi put u bh prijestolnici, a vođeni uspjehom u organizaciji ranijih manifestacija u Sarajevu, tim Udruge "Ja BIH" očekuje da će i ove godine sarajevska publika uživati u ponuđenom programu. Organizatori su otvoreni i promovišu kadrove iz različitih grana umjetnosti, lako uspostavljaju dogovore sa umjetnicima, a cijeli koncept se svodi na izgradnju veze prijateljstva i ljubavi ova dva grada, odnosno dvije države.

Osnovni cilj projekta je druženje filmskih autora, glumaca, muzičara, likovnih i drugim umjetnika, te uspostavljanje još bolje kulturne razmjene između Zagreba i Sarajeva, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao primjer europske saradnje i prijateljskih odnosa. 

Festival se ove godine održava od 30.maja do 3. juna, a cijeli repertoar možete pogledati na zvaničnoj stranici festivala

Ismet Efendić je za naše gledaoce predstavio festival. Pogledajte video prilog za više informacija! 

Voditeljice TV magazina su Merima Hodžić Aida Begović, snimatelj je Nikola Blagojević, a montažer Fadil Komarica. Magazin za novi ritam života „DEPO Trailer“ nastao je u suradnji DEPO Portala i CTV-ija BIH, prvog televizijskog kanala u Bosni i Hercegovini sa filmsko-zabavnim karakterom.  

Emisija se emitira svakog četvrtka u 20:10 sati na programu CTV BIH, koji možete gledati na Telemachovoj kablovskoj platformi, kao i IPTV platformama Moja TV i Super TV, te nizu drugih kablovskih i digitalnih platformi u BIH. Partner projekta je DEPO, te priloge iz ovoga TV magazina, nakon televizijskog emitiranja, možete gledati i u rubrici DEPO TV unutar istoimenog portala.

(DEPO PORTAL/mm)



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!