PODIJELI NA:

04.05.16, 11:59h

Prikazana prva scena Tanovićevog filma "Smrt u Sarajevu"

Na internet je procurila prva scena iz filma 'Smrt u Sarajevu', bh. režisera Danisa Tanovića, koji je sa ovim filmom osvojio Srebrnog medvjeda i specijalnu nagradu žirija na 66. izdanju filmskog festivala u Berlinu. 
 
 


"Smrt u Sarajevu" bavi se problemom današnje Bosne i Hercegovine u kojoj su zastupljeni različiti pogledi na historijska dešavanja, poput atentata na austrougarskog prestolonasljednika 1914. godine. 
 

 

Cjelokupna radnja filma "Smrt u Sarajevu" se dešava u jednom sarajevskom hotelu. Radnici hotela se pripremaju za ceremoniju obilježavanja 100. godišnjice atentata u Sarajevu. Tajming nije mogao biti gori: hotel je ostao bez sredstava, banka odbija kreditiranje, a radnici, bez plaća dva mjeseca, planiraju da štrajkuju. Upoznajemo Omera, hotelskog menažera, koji će učiniti sve što je potrebno da se spriječi odlazak osoblja. Tu je i Enco, vlasnik podzemnog striptiz kluba, koji planira uz pomoć svojih siledžija pretući vođu radnika. 

 

 
Producenti filma su sarajevska produkcijska kuća SCCA/pro.ba i Margo Cinema iz Pariza. Uloge u filmu su ostvarili: Snežana Vidović, Izudin Bajrović, Vedrana Seksan, Muhamed Hadžović, Faketa Salihbegović-Avdagić, Edin Avdagić i Jacques Weber.

 



Pogledajte prvu dostupnu scenu koju vam donosimo, a cijeli film "Smrt u Sarajevu" premijerno gledajte od 12. maja u kinodvoranama širom Bosne i Hercegovine.


 

 

(DEPO PORTAL/mm)

 

 

 

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!