PODIJELI NA:

25.04.16, 14:23h

"Velo misto" na CTV-u

Na prvom bh. filmsko-zabavnom kanalu Cinema TV, večeras, 25. aprila, gledajte drugu epizodu kultne hrvatske TV serije „Velo misto“, koja je snimljenoj prema čuvenoj knjizi Miljenka Smoja
 


"Velo misto" je živopisna hronika grada Splita i govori o životu ribara, radnika, studenata, vojnika, bludnica, ali i uglednih građana, a radnja se odvija u prvoj polovini prošlog vijeka. Glavni likovi i njihovi životi zasnovani su na stvarnim ljudima i događajima. Serija prati historijska zbivanja, razvoj i život u Splitu kroz prizmu stvaranja, ​​uspone i padove jednog od simbola ovog grada -  nogometnog kluba Hajduk.

 

Večerašnja druga epizoda, koja nosi naziv "Konfužjun" vraća nas u daleku 1911.godinu. Nakon povratka iz Praga, sad već diplomirani inženjer Duje (Mustafa Nadarević) donosi nogometnu loptu. Prvi "splitski balun" zaludit će cijeli grad. Dječaci okupljeni na streljani babe Marte (Etta Bortolazzi) oduševljeno pristaju na novu igru.
Glavni pokretač je "inžinjer od baluna", kako zovu Duju, koji uskoro odabire i prostor na kojem se cijeli dan igra. Ferata (Aljoša Vučković) je jedan od najboljih igrača, no zbog "fuzbala" zapostavlja Marijetu (Vlasta Knezović), baš kao i Tonči (Milan Štrljić) svoju Katu (Mira Furlan). Jedino je Pegula (Mladen Barbarić) podjednako na terenu i u sobi s madam Violete (Zdravka Krstulović).
Nova igra oduševljava Meštra (Boris Dvornik), Profešura (Uglješa Kojadinović) i gradonačelnika Vicu (Boris Buzančić), no dobiva i svoje protivnike. Ponajprije direktora gimnazije. Unatoč svađama registrirat će se klub po imenu Hajduk. U nogomet se sve više uvlači politika. Autonomaši kontra Hajduka osnivaju klub Calcio Spalato i dolazi do prvog susreta. Pobjeda Hajduka rezultirat će tučnjavom, razbijanjem izloga i još većom podijeljenošću Velomišćana. 


 

Ne propustite večeras u 20:10 sati samo na Cinema TV-u! 

 

 

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!