PODIJELI NA:

19.04.16, 14:26h

CTV PREMIJERA - "Marina"

Cinema TV vam premijerno donosi belgijski film "Marina" u režiji Stijna Coninxa. Film se temelji na životu talijanskog pjevača Rocca Granate (Matteo Simoni) , koji se preselio u Belgiju još kao mladić. 

 

 

Salvatore Granata (Luigi Lo Cascio) je prilično loš čovjek, koji živi sa suprogom, sinom i kćerkom u Italiji. Jednog dana Salvatore odluči da se preseli u Belgiju i da radi u rudniku uglja kao gastarbajter.  Njegova porodica će ostati u Italiji, jer Salvatore planira ostati u Belgiji samo tri godine . On se nada da će zaraditi mnogo novca u relativno malom vremenskom roku,  tako da može kupiti poklon svom devetogodišnjem sinu Rocu. Nakon godinu dana , Salvatore odlučuje njegova porodica treba da bude s njim , pa i oni kreću u Belgiju . Ubrzo otkrivaju život gastarbajtera: moraju da žive u nekoj vrsti kasarne, zanemareni su od države i ne zarađuju onoliko koliko su se nadali. Ostaju zapanjeni kada čuju da je Salvatore potpisao ugovor na čak pet godina i da djeca gastarbajtera treba da rade u rudnicima čim napuste srednju školu....

 

Šta će se nakon priznanja desiti sa porodicom Granata ostaje vam da sami otkrijete, večeras u 20:10 sati samo na Cinemi TV!

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!