PODIJELI NA:

18.04.16, 10:57h

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor bend 6.juna u Sarajevu

Bosanski kulturni centar će 6.juna ugostiti slavnog pozorišnog i filmskog glumca, pjesnika i profesora, Radeta Serbedžiju, koji će u bosanskoj prijestolnici nastupiti uz pratnju sjajnog Zapadnog kolodvor benda. Organizator ovog koncerta je najstarija diskografsko-muzička kuća u Bosni i Hercegovini - Sarajevodisk


 

Šerbedžija i Zapadni kolodvor bend su se upravo vratili sa uspješne trinaestodnevne turneje u Švedskoj, gdje su nastupali u impozantnim teatarskim prostorima u Goteborgu, Kristianstandu, Kalmaru, Ljungbyu, Malmu, Vaxju i Stockholmu. Svi koncerti su bili rasprodani i ostvarili su zavidnu posjećenost.

 

Koncert u Sarajevu biće ujedno prilika i za promociju aktuelnog dvostrukog CD i DVD izdanja "Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor - Lisinski 2015", koji je po mišljenju mnogih jedan od najboljih prošlogodišnjih koncertnih albuma, a bio je i nominiran u kategoriji "Najboljeg albuma zabavne glazbe" na dodjeli nagrada Porin.
 

 

Karakterističan vokal, interpretacija i boemska harizmatičnost koju Šerbedžija prenosi u svojim pjesmama, te izvanredan bend koji muzički upotpunjuje njegove vokalne stilizacije, dovoljan su razlog da se pridružite 6.juna u BKC-u u Sarajevu i provedete nezaboravno večer ispunjeno posebnim emocijama.

 

U narednom periodu ćemo objaviti informacija o prodaji ulaznica, a do tada uživajte u spotu sa koncerta Lisinki 2015, na kojem je jedan od gostiju bio Saša Lošić, sa kojim je Šerbedžija otpjevao veliki hit Plavog orkestra "Bolje biti pijan nego star". Pjesmu možete preuzeti na ovoj stranici. 

 

(DEPO PORTAL/mm)



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!