PODIJELI NA:

09.03.16, 16:55h

Poslušajte hrvatsku predstavnicu na Eurosongu

Hrvatska se nakon dvije godine vraća na natjecanje za pjesmu Eurovizije, a njihova predstavnica je Nina Kraljić.


 

Nina je pobjednica i prve sezone HRT-ova showa The Voice - Najljepši glas Hrvatske, a svoju će zemlju predstavljati na Euroviziji sa pjesmom"Lighthouse".

Pjesma je premijerno javnosti predstavljena danas u Music Pub-u Zlatka Turkalja na HR2. Autori muzike i teksta su austrijski duo Andreas Grass Nikola Paryla, koji djeluju pod zajedničkim imenom POPMACHE. Muzički producent je Thorsten Brotzmann




"Velika mi je čast i zadovoljstvo što će nas nakon dvije godine izbivanja s Eurosonga u Stockholmu predstavljati Nina Kraljić – prošlogodišnja pobjednica The Voicea. Nina će nastupiti u prvoj poluzavršnici 10. svibnja te vjerujem u njezin veliki uspjeh i ulazak u završnicu koja će se održati 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja. Pjesma će biti vrlo zanimljiva, prikladna za Ninin glas i uvjeren sam da će nas predstaviti u najboljemu svijetlu, kako samo ona zna", izjavio je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar.


 

"Pjesma govori o nekome tko se izgubio na moru i suočava se s problemima nastale situacije. Iako se u početku stječe dojam da je nada izgubljena, protagonist ostaje uvjeren da će pobijediti sve prepreke i pronaći sigurno utočište - i to vođen signalom svjetionika. Prelijepe su slike u pitanju, zvuči internacionalno, a razumjet će nas i šira publika budući da pjevam na engleskom jeziku. Jako puno sam radila na izgovoru i radit ću i dalje, jer želim da sve bude odrađeno maksimalno dobro", kaže Nina


 


Nina je nedavno nominirana za nagradu Porin u kategorijama najbolje ženske vokalne izvedbe i novoga izvođača godine. Ujedno je i dobitnica nagrade "Moj prvi Music pub" za najbolju mladu pjevačicu u prošloj godini, a trenutačno snima svoj prvi album za Universal Music koji će, osim novih autorskih pjesama, sadržavati debitantski singl 'Zaljuljali smo svijet', ali i pjesmu s kojom će predstavljati Hrvatsku, "Lighthouse".
 

 

Nakon što je propustila dva Eurosonga, Hrvatska se s Ninom Kraljić ove godine vraća na popularno natjecanje. Podsjećamo, predstojeći 61. Eurosong će se održati u Stockholmu, u maju ove godine. 

 

(DEPO PORTAL/mm)



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!