PODIJELI NA:

16.02.16, 13:22h

Izvan četiri zida: Aleksandar

Vice, najbrža rastuća globalna platforma za produkciju i distribuciju sadržaja, odnedavno djeluje i u Srbiji. Dokumentarni Vice serijal "Izvan četiri zida" bavi se životom i pravima LGBT osoba u Srbiji. U pet dokumentarnih filmova, pet gej i trans ljudi iz Beograda govoriće o tome koliko je teško i opasno biti drugačijeg seksualnog opredjeljenja u Srbiji i na Balkanu. 
 

 

 

Aleksandar je bio Simona, ali je sada konačno muškarac, ono što je oduvijek i želio da bude. Majka mu je kupovala haljine, ali on nikada nije htio da ih nosi. Danas, ta ista majka ne želi ni da ga vidi, ali ga zato otac podržava u svemu. Odrastao je na Banjici, u prilično komplikovanom kraju. Iako je uvijek bio u sukobu sa navijačima i huliganima, Aleksandar se nikada nije predavao.


 

Lud je za oružjem i želi da se oproba i u vojsci. Konzervativan, ponekad depresivan, nekoliko puta je ozbiljno razmišljao o samoubistvu. Obožava da fotografiše. Njegova djevojka je bila uz njega tokom perioda tranzicije i operacije. Ovih dana, Aleksandar pomno očekuje sljedeću operaciju, te ličnu kartu sa novim imenom

 



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!