PODIJELI NA:

24.01.16, 23:09h

Snowboarding u New Yorku

 

Snježno nevrijeme koje je paraliziralo većinu američke istočne obale u subotu, zaustavilo je život u Washingtonu i izazvalo zatvaranje prometnica, mostova i tunela u New Yorku do nedjelje.

 

Sa 68 centimetara snijega koji je napadao u gradu New Yorku do ponoći to je drugo najteže snježno nevrijeme u historiji grada od 20 milijona stanovnika. I u glavnom američkom gradu to je drugo najgore snježno nevrijeme ikad sa 60 centimetara snijega. Rekord drži 1922. kada je u Washingtonu napadao 71 centimetar snijega.

 

Mnogi stanovnici tog područja odlučili su se malo zabaviti u snijegu, pa su tako neki Amerikanci odlučili iskoristiti snowboarde za prolazak kroz Times Square u središtu New Yorka. Snježna oluja donijela je gotovo nezapamćene količine padavina na istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država, ali to nije spriječilo korisnike društvenih mreža da se malo zabave.



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!