PODIJELI NA:

17.11.15, 03:39h

DIVLJA PROSTRANSTVA/ CTV FILM DANA

Divlja prostranstva (Open Range) je američki vestern film iz 2003. godine. Redatelj ovoga filma, Kevin Costner, odrastao je čitajući romantične vestern romane Laurana Paina, pa je ovaj njegov film baziran na Paineovom romanu iz 1990. godine pod nazivom  The Open Range Men.

 

Radnja filma smještena je u 1882. godini. Boss Spearman, kojeg glumi sjajni Robert Duvall, je stočar divljeg prostranstva. Uz pomoć svojih prijatelja, Charley-a (Kevin Costner), Mose (Abraham Benrubi) i dječaka Button-a (Diego Luna), Boss prevozi stoku po cijeloj zemlji. Charley je bivši vojnik koji se borio u Američkom građanskom ratu i osjeća se krivim za svoju prošlost ubice. Boss šalje Mose-a u obližnji grad Harmonville po namirnice. Tamo se kauboji susreću sa korumpiranim šerifom i glavnim rančerom koji vladaju područjem ulijevajući strah tiranijom i nasiljem. Kada shvate da je Mose u nevolji, Boss i Charley kuju plan kako da ga spase i osvete onima koji su ga zarobili…

 

Kevin Costner je američki glumac, redatelj, producent i muzičar. Gledateljima je vrlo dobro poznat po upečatljivim ulogama kao što su : Robin Hood, Wyatt Earp, predsjednik Kennedy, detektiv Eliot Ness, i drugi. Njegov redateljski prvijenac je film iz 1990. Ples s vukovima (Dances with Wolves), koji je nagrađen sa sedam Oscara. Režirao je i naučno-fantastični film Poštar (The Postman) 1997. godine.

 

Open Range pokupio je pozitivne kritike kao cjelina ali je uz to imao i pozitivne kritike na sjajnu suradnju između Kevina Costnera i Roberta Duvalla koji su, uz snimke gotovo savršenih krajolika i veliki broj suptilnih detalja, doprinijeli da film bude prikazan kao čvrsti moderni vestern sa klasičnim korijenima.

 

CTV, prvi filmski TV kanal iz BiH, možete gledati na kablovskim i IPTV platformama HS, Moja TV, Super TV. Tražite i od vašeg operatera da vam omogući gledanje CTV!



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!