PODIJELI NA:

08.04.15, 11:09h

Ne propustite film "Bila je tako lijepa" Suada Mrkonjića

Depo Zona vam predstavlja još jedan sjajan kratki dokumentarni film Suada Mrkonjića “Bila je tako lijepa“. 

Film govori o obnovi Banja Luke nakon razornog zemljotresa 1969. godine i kao što i sam naziv kaže o ljepoti grada i o onom, izgleda neminovnom, imati pa nemati, koje podrazumijeva promjenu preko noći zbog koje je cijeli jedan život premješten u vagone vozova i kamp kućice.

Film nastao po scenariju i u režiji Suada Mrkonjića prati ritam razorenog grada u prednovogodišnjoj noći koja bi i simbolično i doslovno trebala označiti novi početak. I dok se ostatak svijeta veselio u Banja Luku je stigao proglas da se igranje novogodišnjeg kola zabranjuje a brojni dočeci su otkazani.

Dokumentarac “Bila je tako lijepa“ prikazuje se u okviru ciklusa “Historija bh. kinematografije“ koji realizujemo u saradnji sa Filmskim centrom Sarajevo. 

---

DEPOZONAPREMIUM je jedina premium YouTube platforma na Balkanu na kojoj možete gledati brojne tv serije i filmove iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije za samo 1.99 $ mjesečno. 
Gledaj i prati u pokretu - DEPO ZONA!



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!