PODIJELI NA:

28.03.15, 10:24h

TV priča o Husi Smajiću, ličnosti godine 2015. u BiH

Pogledajte epizodu iz dokumenarnog serijala DEPO TV "Nacionalna klasa" o Bugojancu Husejinu Smajiću, ličnosti godine 2015. u BiH,  premijerno emitiranu u julu 2014., koja je izazvala lavinu medijskih priloga. Druge sadržaje, filmove, tv serije i dokumentarce iz BiH i regiona, možete gledati na DEPOZONAPREMIUM, prvom kanalu za pretplatnike za samo 3KM (1.5 euro) mjesečno

 

Husejin Huso Smajić je dugogodišnji privatni poduzetnik iz Bugojna. Godinama je sa svojom familijom naporno radio na svojoj pilani, počeo se baviti i proizvodnjom struje. Napravio je sebi kuću u planinskom predjelu u blizini Bugojna, te tu napravio predivno prirodno jezero.

 

A onda je na zemlji pored svoje kuće našao ostatke nekih starih zidina. Stručnjaci su rekli da je tu u 5. vijeku bila sagrađena crkva. Onda je Huso napisao pismo Vinku Puljiću, u kojem ga je objavjestio o svojoj namjeri da tu, na svojoj zemlji, želi da se obnovi ta stara crkva...


Ovu epizodu serijala "Nacionalna klasa" mogu gledati i posjetitelji DEPO Portala putem DEPO TV-a.

 

Emisiju su realizirali snimatelj: Amer Beganović, montažer i novinar Jasenko Korjenić, dok je producent serijala Jasmin Duraković.

 

Druge sadržaje, filmove, tv serije i dokumentarce iz BiH i regiona, možete gledati na DEPO ZONA, prvome You Tube kanalu za pretplatnike za samo 3 KM (1.5 euro) mjesečno.



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!