PRED OČIMA GLEDATELJA

Izvođačica Cirque de Soleil poginula tokom nastupa u Las Vegasu

Arhiva01.07.13, 14:20h

Nastup je prekinut i publici je poručeno da će joj biti refundirana sredstva za ulaznice. Sve izvedbe Ka-showa otkazane su do daljnjeg

Sarah Guyard-GuillotIzvođačica u slavnom cirkusu Cirque du Soleil poginula je nakon što je pala tokom nastupa u Las Vegasu.

Sarah Guyard-Guillot, rodom iz Pariza, nastupala je na Ka-showu u MGM Grandu, prenosi BBC.

Ta 31-godišnja akrobatkinja i majka dvoje djece proglašena je mrtvom u bolnici u subotu navečer nakon što je pala s visine od 15 metara.

Vjeruje se da njena pogibija predstavlja prvi smrtni slučaj tokom živog nastupa u 30-godišnjoj kistoriji Ka-showa.

Svjedok Dan Mosqueda izjavio je za Las Vegas Sun da je Guyard-Guillot udarila postrance na pozornicu kada je pala sa svoje sigurnosne žice i prevrnula se u ortvoreni prostor ispod pozornice.

- Prvobitno su mnogi u publici pomislili da je to dio izvedbe. Nakon toga čuli smo, međutim, vrištanje, stenjanje i ponovo vrištanje izvođačice na pozornici - kazao je.

Nastup je prekinut i publici je poručeno da će joj biti refundirana sredstva za ulaznice. Sve izvedbe Ka-showa otkazane su do daljnjeg.

Osnivač Cirque du Soleil, Guy Laliberte, objavio je saopćenje u kojem izražava najdublje žaljenje zbog smrti izvođačice, koja je s cirkusom od 2006. i nastupala je kao akrobat 20 godina.

- Srce mi je slomljeno. Izražavam najiskrenije saučešće porodici. Podsjećam s velikom poniznošću kako su izuzetni naši umjetnici tokom nastupa iz noći u noć - navodi on u saopćenju.

Ka-show kombinacija je plesa, akrobatike i složenih nastupa u zraku, i stalni je show u Las Vegasu. Milioni ljudi širom svijeta gledaju turneje i rezidentne nastupe Cirque du Soleil svake godine.



(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook