VIDEO/ LIGA PRVAKA

Juventus slavio protiv Celtica, PSG remijem prošao dalje

Arhiva06.03.13, 22:52h

Već nakon rezultata iz prvog meča svima je bilo jasno da Celtic teško može do prolaza u narednu fazu najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja u Evropi. Ipak, i revanš susret su fudbaleri Antonija Contea shvatili masimalno ozbiljno te su slavili sa 2:0

Matri

Iz prve prva prilike koja je stigla u 24. minuti Juve je poveo. Loptu je gostujućem napadaču oduzeo Barzagli dobro uposlio Quagliarellu, čiji šut odbija Forster, ali samo do Martija koji pogađa za 1:0.

Samo tri minute kasnije najbolju priliku u prvog poluvremenu imali su fudbaleri Celtica. Kris Commons je odlično šutirao iz daljine, lopta je na putu do gola zakačila jednog od gostujućih fudbalera, te promjenila smjer, ali iako ga je ovaj šut uhvatio na pogrešnoj nozi Buffon je pokazao zašto je već dugi niz godina jedan od najboljih golmana na planeti.


Juventus vs Celtic 1:0 Matri by UCL2410

U 35. minuti gosti su imali još jednu dobru priliku, ali je na Samarasov  prizemni centaršut zakasnio Hooper. To je ujedno bilo sve interesantno što se moglo  vidjeti u prvih 45 minuti susreta u Torinu.

Već na samom početku drugog dijela igre gostujući trener obavio je dvije izmjene. Neil Lennon je odlučio da 46. minuti igru napusti Victor Wanyama, a da umjesto njega uđe Efe Ambrose, dok je šest minuta kasnije bio prinuđen zbog povrede Matthewsa zamijeniti Forrestom.

U 65. minuti Juventus je sjajnom akcijom upulao svoje vodstvo. Pirlo je sjajno pronašao Vidala, koji je izbjegao ofsajd zamku, sjajno primio loptu, te poslužio Quagliarellu kojem je ostao lakši dio posla da loptu pospremi u praznu mrežu gostiju iz Glasgowa.

Do kraja susreta fudbaleri Juventusa su mirno odigrali i bez većih problema slavili bez primljenog gola u dvomeču sa Celticom.


Juventus vs Celtic 1:0 Matri by UCL2410

Teže nego očekivano fudbaleri PSG-a izborili su plasman u četvrfinale Lige šampiona, remijem od 1:1 na svom terenu u revanš susretu protiv Valencije.

I ovoga puta moglo se vidjeti da neapadačka igra Parižana bez Zlatana Ibrahimovića nije na vrhunskom nivou.

Prvu pravu priliku na susretu stvorila je ekipa Valencije, koja se na Park Prinčeva nije došla braniti, a to je postalo jasno svim nakon sjajnog duplog pasa Soldada i Jonasa, ali je ovaj prvi nešto lošije šutirao pa Sirigu nije imao problema da ukroti njegov šut.


PSG 0-1 Valencia (Gol de Jonas) UEFA CHAMPIONS... by DaniDV

Već u 27. minuti italijanski stručnjak na klupi PSG-a obavio je prvu izmjenu, umjesto Jalleta u igru je ušao nekadašnji fudbaler Ajaxa Gregory van der Wiel. Iako su tokom prvog poluvremena u pojedinim trenucima imala loptu preko 60% vremena u svom posjedu, fudbaleri Valencije nisu uspjevali biti konkeretniji pred golom domaćina. S druge strane izostanak Zlatana Ibrahimovića u vrhu napada PSG-a itekako se osjetio, obzirom da je nedostajala ubojitost koju „sveci“ imaju kada je Ibra u sastavu.

U 10. minuti drugog dijela Park prinčeva ostao je u škou, „šišmiši“ su poveli sa 1:0 Nakon solo akcije Jonas se odlučio na šut i sa 18-19 metara pogodio mrežu PSG-a. Ipak, vodstvo gostiju nije dugo trajalo. Fudbaleri u bijelim dresovima dozvolili su sebi luksuz, Gameiro je u 66. minuti oduzeo loptu odbrani Valencije, probio se pored tri odbrambena fubdlaera, lopta se odbila do Lavezzija, koji tek iz drugog pokušaja matira Guaitu za izjednačenje, i to koljenom.

U posljednjih deset minuta meča tim sa Mestalle je napadao, gotovo konstanto, ali do novog gola i eventualnih produžetaka nije uspio doći.


PSG1VAL1 by Samusleep

(sportcentar.ba/DEPO/BLIN/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook