ZIMSKA IDILA U CENTRU GRADA

Sarajevo Holiday Market počinje 15. decembra

Arhiva07.12.12, 12:20h

Kao i prošle godine, zimske dane u Sarajevu uljepšat će Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, čije će drugo izdanje ponovo biti održano na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović. Sajamska manifestacija Coca-Cola Sarajevo Holiday Market trajat će od 15. decembra 2012. do 15. januara 2013, te će se još jednom pobrinuti za prekrasnu prazničnu atmosferu u centru grada

sarajevo holiday market1

Pripreme su već u toku, a posjetitelji i građani Sarajeva će i ove godine biti oduševljeni mnoštvom noviteta i zabavnih aktivnosti, koje će se odvijati tokom mjesec dana trajanja Marketa.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, osmišljen po uzoru na božićne markete u gradovima Zapadne Evrope, prošle godine je posjetilo oko 100.000 ljudi, tako da će i ove godine građani i posjetitelji sigurno uživati u mnoštvu zanimljivih aktivnosti u periodu kada se u Sarajevu slave Hanukkah, katolički Božić, Nova godina, pravoslavni Božić, pravoslavna Nova godina... 

sarajevo holiday market2

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market je zajednička aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Realizacija Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa ne bi bila moguća bez podrške Grada Sarajeva, koji je, u skladu sa Sporazumom potpisanim sa USAID – Sida Firma Projectom, suorganizator Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

sarajevo holiday market3

Organizaciji i realizaciji Marketa veliki doprinos daju Prva policijska uprava KS, KJKP Park, KJKP Rad, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, Porezna uprava FBiH, te inspekcijske službe četiri gradske općine.

Veliku podršku Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu pruža Općina Stari Grad, a značajan doprinos daju i Općina Centar, Ministarstvo turizma i okoliša FBiH, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, kao i brojni drugi partneri i sponzori.
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook