MOSTAR

Prosvjed hrvatskih branitelja zbog puštanja na slobodu Zulfikara Ališpage Zuke

Arhiva01.08.12, 11:31h

Koordinacija braniteljskih udruga Hercegovačko-neretvanske županije izražava razočaranje i negodovanje načinom i samim puštanjem na slobodu Zulfikara Ališpage Zuke

Zulfikar Ališpago Zuka

Posebna postrojba pri Glavnom stožeru A RBiH, kojoj je Zulfikar Ališpago bio ratni zapovjednik, 1993.godine u Trusini ubila je 18 hrvatskih civila i 4 zarobljena pripadnika HVO-a. Tih godina, kroz  logore u Jablanici i Konjicu prošlo je 3500 Hrvata, i sav taj zločin, osim što nije na vrijeme procesuiran, danas doživljava sramni, ponižavajući sudski epilog, Zulfikar Ališpago Zuka je pušten da se brani sa slobode!

 "Braniteljske Udruge proistekle iz Domovinskog rata i ovim putem izražavaju svoje suosjećanje sa žrtvama i stradalnicima rata, i jednako tako osuđuju nekorektnost bosanskohercegovačkog  sudstva kada su u pitanju procesuiranja ratnih zločina i donošenje presuda po istim.

 I ovaj, po tko zna koji put, upućujemo apel svim političkim strankama sa hrvatskim predznakom: borba za bolje sutra uvjetovana je istinom o Domovinskom ratu,(...) i sramotno je da svi oni koji sudjeluju na bilo kojem od nivoa Federalne ili državne vlasti na ovakve postupke Suda šute. Stradanjem, ubojstvima, lošom politikom, hrvatski puk u BiH ( u zadnjih 20 godina) je prepolovljen i prisutna je stalna migracija iz države.

 Zar je papirnata ustavna konstitutivnost jedino što imamo, što nam je od ravnopravnosti i demokracije preostalo" stoji u priopćenju Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata HNŽ-a.

FENA/đk