'POSLJEDNJE UPOZORENJE' LIDERIMA HDZ-A, SBB-A I SDP-A

Lagumdžija, Radončić i Čović primili anonimna prijeteća pisma: 'Proći ćete kao Čaušesku... Vi ste hiljadu puta gori od Dodika!'

Arhiva25.07.12, 20:42h

Na e-mail adrese HDZ BiH, SBB BiH i SDP BiH danas je stiglo anonimno prijeteće pismo iz Njemačke, u kojem se, između ostalog, navodi da će lideri ove tri partije "proći kao Čaušesku"

radončić i lagumdžijaPismo sa zaglavljem "šovinisti, fašisti i kleronacionalisti" puno je mržnje, psovki i nasilja, a u njemu se, između ostalog, navodi kako je ono "posljednje upozorenje i poklon od milion i po ljudi iz dijaspore".

U HDZ BiH i SBB-a danas su nam potvrdili da su dobili prijeteće pismo, međutim u SDP BiH kažu da ovakav mail nije stigao na njihovu adresu.

"Nikada nećete imati mira i nikada nećete biti sigurni iza kojeg ćoška će vas šta klepiti. Vi ste gori 1.000 puta nego Dodik - u njemu znamo da imamo neprijetalja, a vi ste podmukla đubrad i svaki dan imamo vas u vidokrugu i na nišanu", navodi se, između ostalog, u pismu i dodaje da "BiH niko nikada nije podijelio pa neće ni oni".

U pismu, koje je potpisano s "Adnan", Fahrudin Radončić, lider SBB BiH, oslovljava se kao Tornjak i upozoren je da njegovu prošlost znaju od A do Ž, a kada je u pitanju Dragan Čović, lider HDZ BiH, u pismu se ističe da će biti nađen i u Hrvatskoj te da znaju njegove adrese i kretanje.

U HDZ BiH danas su rekli da je primljeno prijeteće pismo prijavljeno nadležnim institucijama i kadrovima ove partije u bezbjednosnim strukturama zemlje.

"Poučeni dosadašnjim iskustvom ne očekujemo da se odmakne dalje od istrage", rekao je Mišo Relota, portparol HDZ BiH.

U SBB BiH kažu da su anonimne prijetnje dio prljave kampanje SDA te da ih ne shvataju ozbiljno jer za njih nema nikakvih političkih razloga.

"Sve je to dio prljave propagandne taktike SDA pred predstojeće lokalne izbore i njenog stranačkog odbora za sigurnost, koji je paraobavještajna i paramilitarna organizacija", saopšteno je iz SBB-a.

U saopštenju se dalje navodi da SBB BiH ovakve prijetnje neće zloupotrebljavati tako što će tražiti skupu specijalnu policijsku zaštitu, "kako je to u sličnim prilikama činio Sulejman Tihić, predsjednik SDA, i time trošio ogroman budžetski novac".

U pismu HDZ-u, SBB BiH i SDP-u naglašava se da će uskoro "dobiti od naroda ono što su odavno zaslužili, a na lokalnim izborima vidjeće kako će svi proći".

"U ova dva mjeseca uništićemo vas ne samo psihički, nego i fizički i politički. Ako mislite da ćete živjeti u miru, bolje vam je da se danas živi zakopate", stoji u pismu i dodaje da će "raketama koje već postoje u BiH gorjeti i centrale ovih partija", te da ih nikakvi tjelohranitelji neće spasiti jer nikad neće znati otkud udaraju.

"Imamo i stingerica, pa će nečije vile i novogradnje da lete u zrak", navodi se u prijetećem pismu.

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook