CENTAR ZA DJECU I MLADE NOVO SARAJEVO

Biohazard sutra u Sarajevu!

Arhiva18.07.12, 22:46h

Sutra će u Centru za djecu i mlade Novo Sarajevo "Mak Dizdar" koncert održati newyorški hardcore velikani Biohazard. Koncert se održava u sklopu njihove evropske turneje, a sarajevski koncert je jedan od dva koncerta u regionu - Biohazard večeras nastupa u Sloveniji

biohazard sarajevo plakatBiohazard je američki hardcore bend, jedan od prvih poznatih po kombiniranju elemenata hardcorea i heavy metala, ali i hip-hopa. U dvadeset i pet godina profesionalne karijere snimili su devet studijskih izdanja od kojih je najnovije “Reborn in Defiance” iz 2012. godine. 2006. godine objavili su da je to zadnja godina postojanja Biohazarda, da bi se vratili na ljetnoj turneji 2008. godine. Sadašnju postavu benda čine Bobby Hambel (gitara), Billy Graziadei (gitara i vokal), Danny Schuler (bubnjevi) i Scott Roberts (bas, vokal). Scott Roberts zamijenio je Evana Seinfelda koji je prestao biti članom benda 2011. godine. Seinfeld će publici izvan rock’n’roll voda biti poznatiji po ulozi Jaz Hoyta iz sjajne serije “OZ” iz produkcije HBO-a.

Iz BHxHC Bookinga i SMF Promotionsa, agencija zaduženih za organizaciju ovog koncerta poručuju još jednom i upozoravaju sve koji dolaze na ovaj spektakl da je lokacija promijenjena, te da se koncert neće održati u prvotno najavljenom prostoru Amfiteatra Doma mladih.

Karte po cijeni od 35 KM moći će se kupiti na ulazu u Centar  za djecu i mlade.

Bend podrške Biohazardu je sarajevski Flatline. Flatline je osnovan 2005. godine u Sarajevu, a članovi benda svoj žanr nazivaju posttraumatskim hardcoreom, unikatnom mješavinom različitih podžanrova metala, te hardcorea i grindcorea. Bend čine sarajevski muzičari Slaven Kopčić, Muamer Hajdo, Zlatko Moldovan i Igor Vuković.

Flatline je 2008. godine u vlastitoj režiji izdao album “Posttraumatic Lullabies”, snimljen u Švicarskoj u studiju “Roystone” za vrijeme njihove evropske turneje. Album je snimljen u rasponu od pet sati, a sam vlasnik studija je osobno pozvao Flatline nakon što je pogledao jedan nastup ovog benda u Švicarskoj. Bend je snimio i dva sjajna muzička video spota za pjesme "On Display" i "Unfinished".

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook