OTKUPILI EKSKLUZIVNA PRAVA

Liga prvaka i Liga Evrope u naredne tri godine na BHT-u, FTV-u i RTRS-u

Arhiva28.06.12, 18:27h

Javni emiteri Bosne i Hercegovine: BHRT, FTV i RTRS objavili su da će u naredne tri godine, gledaoci Javnih RTV servisa u BiH imati zadovoljstvo da gledaju najbolje nogometne utakmice Lige prvaka utorkom kao i najbolje nogometne utakmice Lige Evrope četvrtkom na programima BHRT, FTV i RTRS

liga prvaka-1"Jedini smo javni servis u regionu koji je očuvao kontinuitet nosioca televizijskih prava ovog programa, koji prema meritornim istraživanjima ima rekordnu gledanost i masovni odziv uživatelja najvažnije sporedne stvari na svijetu, te koji je etablirao naša tri javna emitera BHRT, RTVFBiH i RTRS kao medijske kuće koje u programima imaju naprestižniji i najatraktivniji program", stoji u saopćenju.

Ekskluzivna zemaljska TV prava (za utorak i četvrtak) otkupili su članovi Javnih RTV sistema BiH za period od 2012. do 2015. godine, a prijenosi uživo najboljih utakmica koje se igraju utorkom, popraćenih sa pregledima mečeva, bit će emitirani u programima BHT1, FTV-a i RTRS-a.

Magazin Lige prvaka bit će emitiran nezavisno na sva tri emitera, u skladu sa njihovim programskim potrebama i shemama, a od sljedeće sezone i najbolji nogometni mečevi Europa lige bit će emitrani na programima BHT1, FTV-a i RTRS-a.

Tokom svake od naredne tri sezone, gledatelji će biti u mogućnosti pratiti najbolje evropske nogometne mečeve utorkom i četvrtkom navečer samo na programima BHRT-a, FTV-a i RTRS-a.

Naglašeno je, da zahvaljujući redovnim platišama RTV takse, koja iznosi 7,35 KM, svi u Bosni i Hercegovini imat će priliku uživo pratiti prijenose najprestižnijih nogometnih klupskih takmičenja, saopćio je Javni RTV servis BiH.

(FENA, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook