SDU BiH

Vrijeme je za raspuštanje parlamenta i raspisivanje vanrednih izbora

Arhiva23.06.12, 20:44h

Sada SDP i SDA jedni druge optužuju za monatiranje ministrove ostavke. Dok se oni sada prepiru čiji je član Desnica Radivojević SDA-ov ili SDP-ov, građani znaju da niti SDP niti SDA ne mogu da predstavljaju vlast koja im mora obezbjediti bolji život, saopćeno je iz Press službe SDU BiH, povodom dešavanja na sjednici u Vladi FBiH i navodne ostavke Desnice Radivojevića, ministra prostornog uređenja u Vladi FBiH

sdu bih naslovnaIstiču da su pravna anarhija i ponovno izazivanje političke krize koju su u FBiH proizveli SDP i SDA, rezultirale otvorenim verbalnim ratom između ovih stranaka, dojučerašnjih kaolicionih partnera.

Zadnji politički biser u odnosima ove dvije stranke vezan je za navodnu ostavku Desnice Radivojevića, ministra prostornog uređenja u Vladi FBiH.

Sa druge strane, kažu, bavljenje navodnom ostavkom Radivojevića u drugi plan je bacilo temu oko koje je izbio spor na sjednici Vlade FBiH, a to je smjena nadzornih odbora javnih preduzeća, za koju je ministar Radivojević glasao.

Umjesto da se politička borba vodi oko sastavljanja što boljih programa za izlazak iz duboke ekonomske i socijalne krize, SDU BiH tvrdi da na sceni ponovo imamo borbu za uspostavu političke kontrole nad javnim sredstvima.

SDU BiH poziva visokog predstavnika u BiH da prekine ovu političku agoniju, jer kada je reagovao i postavio se "kao kum neustavno izabranoj Vladi F BiH, onda bi trebao da reaguje i u ovom trenutku, jer njegova uloga u svemu ovome kao i njegova odgovornost izuzetno velika".

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook