NAKON NAPUŠTANJA STRANKE, SDA TVRDI

Desnica Radivojević: Gadim se sam sebi, ne mogu pogledati u oči nikom od bivših kolega...

Arhiva22.06.12, 17:28h

Nakon što je bivši kadar SDA Desnica Radivojević navodno podnio neopozivu ostavku na pozicije u federalnoj vladi, sa saopštenjem za javnost obratila i Stranka demokratske akcije koja tvrdi da se bivši ministar duboko pokajao zbog političkih 'transfera'

desnica radivojević

- Nakon što je prihvatio nemoralne ponude SBB i SDP, ministar za prostorno uređenje i zamjenik premijera federacije BiH koji je na ove dužnosti imenovan kao kandidat i član SDA, Desnica Radivojević danas je podnio neopozivu ostavku na pozicije u federalnoj vladi, stoji u medijskom saopštenju SDA.

- Prema izjavama njegovih najbližih suradnika u Ministarstvu i Vladi, Radivojević je priznao kako nema snage da pogleda u oči ikome iz SDA. Gadim se samoga sebe, više ne mogu pogledati u oči tim ljudima koji su prema meni uvijek bili više nego korektni. Najbolje je da podnesem ostavku, priznao je Radivojević svojim najbližim suradnicima, prenosi se u saopštenju SDA.

Predsjednik Federacije BiH gospodin Živko Budimir prihvatio je ostavku ministra Radivojevića i o tome izvijestio Vladu i premijera federacije BiH.

Nakon zahtjeva za očitovanje, Ured za zakonodavstvo i sekretar federalne vlade potvrdili su da je odluka predsjednika Federacije BiH legitimna, te da Desnica Radivojević od danas više nije ministar u Vladi Federacije BiH.

(FENA/em)