FOTO & VIDEO/ VRUĆI AKCIONI TRILER U CINEMA CITY-JU

'Lovci na glave' šokirali sarajevsku publiku!

Arhiva22.06.12, 12:26h

Vruća sarajevska noć, začinjena prvom četvrtfinalnom utakmicom ovogodišnjeg EURA između mrskog Portugala i nemoćne Češke, sve one koji su se, i pored svega toga, sinoć odlučili da pogledaju briljantan norveški triler 'Lovci na glave/Headhunters' ostavila je doslovno bez riječi...

Premijera filma 'Lovci na glave' u SarajevuEvropski film već odavno nije ponudio ništa vrijedno tolike pažnje, koliku je izazvao prošlogodišnji, savršeno upakovani norveški akcioni triler 'Lovci na glave/Headhunters', rađen po istoimenom romanu jednog od najpopularnijih pisaca krimi romana u svijetu, Joa Nesboa, i u režiji neprikosnovenog Mortena Tylduma.

Ono što u ovom filmu zaista šokira nije brutalnost pojedinih scena, već savršeno inteligentan triler, nepredvidiv do samog kraja, čija priča od prvog do zadnjeg kadra ostavlja gledaoca zatečenog između uglađenog brokerskog života glavnog junaka i mračne strane koja ga, prije ili kasnije, vodi do izazova kojem ne može odoljeti. Ali 'savršeni lopov' ipak ne postoji... 



Nakon što je napunio evropska kina i prekoračio granice kontinenta, holivudski producenti u 'Lovcu na glave' nanjušili su dobru priču i još bolju akciju s mnogo zaboravljenog filmskog duha, kakav holivudski filmovi gotovo i ne poznaju, te se zainteresovali za snimanje nastavka. Međutim, teško je povjerovati da sterilni i fabrikovani Hollywood može ponudi išta slično moćnoj norveškoj filmskoj priči, u šta su se uvjerili svi koji su sinoć ovaj film premijereno pogledali u sarajevskiom multipleksu Cinema City.

Za one koji to tek namjeravaju uraditi, preporuka da ne propuste priliku za vrhunski filmski užitak u narednih 14 dana, koliko će se 'Lovci na glave' prikazivati u Cinema City-ju.  

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook