65. CANNES FILM FESTIVAL

Danas svjetska premijera filma 'Djeca' bh. rediteljke Aide Begić

Arhiva21.05.12, 12:06h

U dvorani "Debisi" danas je u 11 sati na Kanskom filmskom festivalu svoju svjetsku premijeru ima bh. film "Djeca" rediteljke i scenaristice Aide Begić

djeca aida begićNaš film nalazi se u jednog od zvaničnih selekcija Kanskog festivala pod nazivom "Un Certain Regard", u kojoj se takmiči ukupno 20 filmova iz cijeloga svijeta.

Film "Djeca" priča je o ratnoj siročadi, 23-godišnjoj Rahimi i 13-godišnjem Nedimu, čiji je život u Sarajevu sveden na puko preživljavanje. Glavne uloge Begić je povjerila Mariji Pikić i Ismiru Gaguli, s kojima će uoči današnje kanske premijere izaći pred oko 150 fotoreportera iz cijeloga svijeta, dok će im se u dvorani "Debisi" pred zvaničnu projekciju na sceni pridruži i producenti Adis Đapo i Nermin Hamzagić te direktor fotografije Erol Zubčević.

U Kan je stigao britanski glumac i reditelj Tim Roth, koji predsjedava žirijem u selekciji "Izvjestan pogled". Roth je izuzetno raspoložen pozirao brojnim fotoreporterima s ostalim članovima žirija Lejlom Bekhti, Tonijem Marshallom, Sylvie Pras i Lucianom Monteaguidom.
(DEPO PORTAL, BLIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook