ROBERTO DI MATTEO

'Nogomet, kao i život, ponekad je nepredvidiv i lud'

Arhiva20.05.12, 10:53h

Trener Chelseaja Roberto di Matteo rekao je da niko u klubu poslije teške sezone nije mogao da predvidi da će ona biti završena pobjedom u Ligi prvaka.

ROBERTO DI MATTEO

Di Matteo je prije samo nekoliko mjeseci na klupi londonskog kluba zamijenio Andrea Villas-Boasa, a ekipa je u subotu osvojila prvu titulu prvaka Evrope pobjedom nad Bayernom 4:3 poslije izvođenja jedanaesteraca.

"Nogomet, kao i život, ponekad je nepredvidiv i lud. Mislim da niko nije mogao da predvidi ovo. Imali smo tešku sezonu, a završiti je na ovakav način je nevjerovatno. Presretan sam zbog igrača, naporno su radili da bi postigli ovo", rekao je Di Matteo.

Bayern je poveo u 83. minuti preko Müllera, a izjednačenje Chelseaju donio je Drogba.

"Kada je Bayern postigao gol nismo imali još mnogo vremena, ali srčanost i strast koje su igrači pokazali u ovom takmičenju je nevjerovatna. Nevjerovatan je osjećaj izjednačiti, a potom ući u produžetke. Imali smo puno problema u pripremi za meč, zbog velikog broja suspendovanih i povrijeđenih igrača, ali su igrači ponovo pokazali veliku želju i motivaciju", istakao je Di Matteo.

Posljednjih sedmica mnogo se spekuliralo o Di Matteovoj budućnosti na klupi Chelseaja, a on ističe da je zadovoljan postignutim u posljednjih nekoliko mjeseci.

"Ne znam šta budućnost donosi, ali smo svi sretni što smo ispisali nove stranice historije kluba. Prvi put smo osvojili Ligu prvaka, a put do toga je bio veoma težak. Klub je bio veoma blizu tog uspjeha prije četiri godine, teško je osvojiti titulu i zato treba da iskoristite priliku kada vam se ona ukaže", naglasio je trener Chelseaja i dodao da sada ide na odmor, koji mu je potreban poslije tri veoma teška mjeseca.

"Presretan sam zbog uloge koja mi je data i šta god da klub odluči, ja ću to prihvatiti, jer to poštujem. Pokušao sam da svoje igrače pripremim taktički, mentalno i fizički, i to nam je donijelo rezultat što je najvažnije. Ovo je historijska noć za naš klub", kazao je.


FENA/đk





Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook