VIDEO/FILMSKI 3D SPEKTAKL

'Osvetnici' obaraju rekorde na blagajnama

Arhiva19.05.12, 21:47h

Filmski 3D mega spektakl "Osvetnici" ovog je vikenda dominirao na bioskopskim blagajnama - zaradio je impresivnih 441,5 miliona dolara. Samo u SAD-u film je zaradio 200,3 miliona

 'Osvetnici' obaraju rekorde na blagajnama

Premijerno prikazivanje filma je samo u SAD-u donijlo zaradu od preko 200 miliona dolara čime su "Osvetnici" preuzeli prvo mjesto na listi najbolje "prve nedjelje prikazivanja"  do sada, ostavivši iza sebe filmove o Hariju Poteru, "Viteza tame" (158,4 miliona dolara), "Igre gladi" (152,5 miliona dolara) i "Spider-Mana 3" (151,1 milion dolara) - prenosi portal Vijesti.me.

Osim impresivnih početnih finansijskih rezultata, filmu "Osvetnici" na ruku idu i fantastične ocjene kritike i publike. Na priznatoj Internet stranici "Rotten Tomatoes", koji se bavi filmskom kritikom, film ima čak 93% pozitivnih kritika uglednih filmskih kritičara, dok se na Internet stranici www.imdb.com film nalazi među 30 najbolje ocijenjenih filmova svih vremena od strane članova tog sajta s prosječnom ocjenom od 8.8 (od mogućih 10).

Kapetan Amerika, Tor, Hulk, Iron Man... po prvi put u jednom filmu su se okupili najveći i najpoznatiji strip junaci čuvene Marvelove porodice. Mega-spektakl "Osvetnici 3D" režirao je Džos Vedon.

Nakon što globalnoj sigurnosti zaprijeti neočekivani neprijatelj, vođa Međunarodne organizacije za očuvanje mira (S.H.I.E.L.D.), Nik Fjuri, upušta se u odvažnu akciju angažovanja heroja kojoj su se odazvali upravo Osvetnici. Uprkos tome što je uspio da sastavi tim iz snova, Nik Fjuri i njegov pouzdani agent Koulson moraju da pronađu način da uvjere superheroje da sarađuju međusobno, a ne da budu jedan protiv drugoga, u trenutku kad moćan i opasan Loki uspijeva da dobije pristup Teseraktu i njegovoj neograničenoj moći.

DEPO-BL!N/đk


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook