NASTAVLJA SE PROKLETSTVO KENNEDYJEVIH

Mary Kennedy se objesila u svom stanu u New Yorku

Arhiva17.05.12, 09:15h

Mary Richardson Kenndy, supruga Roberta Kennedyja mlađeg, pronađena je sinoć mrtva u svom stanu u New Yorku, javlja BBC. Bilo joj je 52 godine, a prije dvije godine suprug je pokrenuo brakorazvodnu parnicu, koja do danas nije završila

Mary Richardson i Robert KennedyIzvor blizak istrazi izjavio je za The Journal News kako si je Mary oduzela život vješanjem, ali policija tu informaciju nije službeno potvrdila. Ipak, na konferenciji za novinare potvrdili su kako se nije radilo o prirodnoj smrti.

Mary i Robert, nećak bivšeg predsjednika Johna F. Kennedyja i sin bivšeg senatora Roberta F. Kennedyja (obojica su ubijeni tokom 1960-ih godina), oženili su se 1994. godine. Tokom 16 godina braka dobili su četvero djece, a prije dvije godine pokrenuta je brakorazvodna parnica.

Iako je njena porodica i prijatelji opisuju kao dragu osobu, koja je uvijek zračila radošću i bila spremna pomoći svima, Mary je bila sklona kršenju zakona. Nekoliko je puta hapšena zbog konzumiranja droge te vožnje pod utjecajem alkohola. Takvo ponašanje započelo je, tvrde njeni najbliži, nakon što se suprug odlučio rastati od nje.

Policija na mjestu događaja obavlja očevid, a uzroci smrti bit će poznati nakon što se obavi obdukcija.

(Index.hr/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook