NAOČIGLED ŠOKIRANIH OČEVIDACA U ILIJAŠU

Voz pregazio gluhonijemu Osmanu Zimić

Arhiva13.05.12, 09:21h

Naočigled velikog broja posjetilaca ilijaške pijace, voz "Željeznica FBiH" kojim je upravljao mašinovođa O. M., a koji se kretao iz pravca Visokog prema Sarajevu, jučer u 9.18 sati pregazio je Osmanu Zimić (63) iz Podlugova kod Ilijaša

ženu udario voz u Ilijšu/ Foto: Dnevni avazUviđajna ekipa na mjestu stravične nesreće/ Foto: Dnevni avaz

Prometna pijaca

Od siline udara nesretna žena je bila odbačena dvadesetak metara od mjesta nesreće te je ostala na mjestu mrtva. Neki od svjedoka tvrde da je tijelo bilo raskomadano, a da su ostatke pokupili policajci, koji su se veoma brzo pojavili na mjestu nesreće, javlja Dnevni avaz.
 
- Ta žena bila je kod mene na štandu samo nekoliko trenutaka prije nesreće. Krenula je da prijeđe prugu na mjestu gdje se ona ukršta s magistralnim putem Ilijaš - Visoko, kada se pojavio voz. Mi smo je pokušali upozoriti, govorili smo da stane, ali ona je nastavila dalje i više joj nije bilo spasa. Čuli smo samo vrisak i tupi udar - kaže svjedok događaja Nijaz Raštilj, koji ima prodajni štand svega nekoliko metara od mjesta događaja.

On navodi da su ženu mogli spasiti da su znali da je gluhonijema i da nije mogla čuti njihova upozorenja, kao ni voz koji dolazi. Voz se kretao veoma brzo, iako je prolazio pored same pijace na kojoj u svakom trenutku ima nekoliko hiljada ljudi.

Živjela sama

Jedna starija žena koja se nalazila na mjestu događaja rekla nam je da je stradala Osmana rodom iz Žepe te da je živjela sama i nije imala nikoga.

Uviđaj su obavili policajci MUP-a KS i dežurni tužilac, a više detalja bit će poznato nakon istrage koja slijedi. Ostaje nejasno i to kako nije bila spuštena rampa, koja bi vjerovatno upozorila gluhonijemu ženu na dolazeći voz, piše Avaz.

Ovo je četvrti put u posljednjih osam godina da se na ovoj trasi pruge u dužini od 300 metara dešavaju ovakve nezgode sa smrtnim slučajevima.

(DEPO PORTAL, BL!N MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook