PRIJAVLJEN ZAMJENIK DIREKTORA ŠKOLE U BILJEŠEVU KOD KAKNJA

Neslanović: Tražio je seks od moje supruge. Počeo je dirati po kosi, uhvatio je za grudi i iscijepao joj košulju

Arhiva12.05.12, 17:55h

Fikret Neslanović (47) iz Bilješeva kod Kaknja, nezaposleni otac četvero djece, optužio je Asima Grabovicu, zamjenika direktora područnog odjeljenja Osnovne škole "Ahmed Muradbegović" u Bilješevu, da je seksualno uznemiravao njegovu suprugu Aidu Neslanović (40) u njegovoj kancelariji

fikret neslanovićFikret Neslanović

Grabovica je tom prilikom od Aide, navodno, tražio seks te ju je počeo dirati po kosi, uhvatio je za grudi i iscijepao joj košulju, nakon čega je ona pobjegla iz njegove kancelarije.

Pozajmio novac

Neslanović je ispričao da im je Grabovica prethodno obećao da će im dati na korištenje stan u baraci u blizini škole, jer je Fikretova porodica u novembru prošle godine izgubila kuću.

- Izgorjela mi je kuća. Komšije Tokalići dale su mi sprat kuće, gdje sam se smjestio sa porodicom dok se ne snađem. U međuvremenu sam s Grabovicom dogovorio da se mogu useliti u tu baraku, ali da je prethodno sredim - kazao je Neslanović.

Prema njegovim riječima, pozajmio je 1.500 KM kako bi sanirao baraku te je uredio dvije sobe u baraci i popravio nadstrešnicu i dio krova.

- Žena je tog dana otišla kod Asima Grabovice, u njegovu kancelariju, da uzme rješenje kako bismo mogli priključiti struju na baraci. Tada joj je on rekao da "uslugu treba uzvratiti uslugom". Kada ga je moja žena upitala šta to znači, on joj je odgovorio: "Ti znaš kakvu uslugu muškarac traži od žene" - ispričao je Neslanović.

Nakon toga, kako tvrdi Neslanović, Grabovica je prišao njegovoj supruzi i dodirivao je po kosi i grudima.

- Tad joj je rekao da se, "ako bude pametna i bude šutjela, sve može srediti za jedan dan". Moja supruga se tada počela braniti, vikati i plakati, a on joj je poderao košulju, strgnuvši joj nekoliko dugmadi s nje - kazao je Neslanović.

Otrčala kući


Dodaje da je njegova supruga tada uspjela nekako krenuti prema vratima da izađe iz kancelarije te da je Grabovici rekla: "Kakav ste vi to čovjek", a on njoj: "Gubi mi se iz kancelarije!"

- Supruga je otrčala do kuće i odmah pozvala policiju, koja ju je uputila u Hitnu pomoć, a nakon toga su od nje uzeli i izjavu. To se desilo 3. maja, ali do danas ništa nije preduzeto - rekao je Neslanović.

Prema njegovim riječima, nedugo zatim stigla mu je obavijest iz Osnovne škole "Ahmed Muradbegović" u kojoj se traži od njega da napusti baraku.

- Baraku sam samo obnovio i počeo da unosim stvari, a nisam se uselio niti bih sada, kada se ovo desilo. Čak mi ni kćerka i sin, koji su prvi i sedmi razred, ne idu više u tu školu. Iz komšijine kuće moram se uskoro iseliti tako da sam faktički ostao sa porodicom na ulici - kazao je Neslanović.

Grabovica: Sama je potrgala bluzu

U telefonskom razgovoru Asim Grabovica tvrdi da se radi o teškoj neistini i laži porodice Neslanović, koja je po svaku cijenu željela ući u školski stan, u koji je provalila i koji je u vlasništvu Ministarstva obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona.

- Priča da sam napastvovao i pokušao silovati Neslanovićevu suprugu je priča za malu djecu. Ovakav scenarij i režiju koju je izvela supruga kako bi na nezakonit način došla do stana je za svaku osudu. Ona i njen suprug poslužili su se takvim igrarijama da je policija zaprimila krivične prijave i protiv njih - kazao je Grabovica.

Prema njegovim riječima, istina je da je Aida Neslanović došla u njegovu kancelariju, tražeći potvrdu za električnu energiju riječima: "Kada ću ja priljučiti struju?"

- Ja sam joj na to odgovorio da to nije u mojoj nadležnosti, na šta je ona rukama potrgala bluzu i kazala: "Hoćeš li da legnem pod tebe da bi mi dao potvrdu?" Nakon dvije minute, napustila je kancelariju - rekao je Grabovica i dodao da je Školski odbor naknadno upoznat o ovom slučaju te da će, najvjerovatnije, putem suda tražiti odštetu od porodice Neslanović zbog povrede ugleda njegovog imena.

(Dnevniavaz.ba, DEPO PORTAL, BL!N MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook